ALBANSKI KLUB DOBIO REKORDNU KAZNU ZA NAMJEŠTANJE UTAKMICA: / Dinamo je igrao u jednoj

Image

Uefa je navela da su igrači Skenderbeua u tim utakmicama "igrali izuzetno sumnjivo u obrani" i da su u tim susretima igrali "nezainteresirano i bez truda"

12.7.2019.
19:28
VOYO logo

Arbitražni sportski sud u Lausanni (CAS) potvrdio je 10-godišnju kaznu albanskom nogometnom klubu Skenderbeu za namještanje utakmica u nacionalnom prvenstvu i europskim natjecanjima.

Albanski klub se žalio na najveću kaznu koju je Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla, no CAS je odbacio žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BORNA BARIŠIĆ ZA NET.HR: /

'Sa Gerrardom imam sjajan odnos i računa na mene'

Image
BORNA BARIŠIĆ ZA NET.HR: /

'Sa Gerrardom imam sjajan odnos i računa na mene'

Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/16. godine namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali u u Europi. Zbog toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016/17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i odluka o ovoj rigoroznoj kazni.

Sporna utakmica

U jednoj od tih utakmica sudjelovao je i zagrebački Dinamo. Riječ je o uzvratoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka u kojoj je Dinamo slavio 4:1. Pri vodstvu Dinama 3:1 krenule su uplate da će zabiti i četvrti gol, što se na kraju i dogodilo. Navodno je na tom paru okrenuto oko 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uefina suspenzija od 10 godina i milijun eura kazne su bili proporcionalni i opravdani," navodi se u priopćenju.

Predsjednik kluba Ardian Takaj bio je šokiran odlukom CAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću napustiti klub, slučaj ćemo predati Federalnom sudu u Švicarskoj i tamo ćemo tražiti pravdu. Ovaj slučaj je prešao sve granice," poručio je predsjednik kluba.

Uefini istražitelji su naveli da su namještene dvije utakmice 2015. u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jedna protiv zagrebačkog Dinama, a jedna protiv Crusadersa i dvije utakmice u Europskoj ligi iste godine protiv lisabonskog Sportinga i moskovskog Lokomotiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa je navela da su igrači Skenderbeua u tim utakmicama "igrali izuzetno sumnjivo u obrani" i da su u tim susretima igrali "nezainteresirano i bez truda". Bivši prvak Albanije je kažnjen zbog toga što je namjestio više utakmica u nacionalnom prvenstvu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo