Engleski prvoligaš dobio svog 'spasitelja' od ispadanja u drugu ligu

Alan Pardew, dojučerašnji trener Newcastlea, u petak je preuzeo vođenje drugog engleskog premierligaša, londonskog Crystal Palacea u kojem je krajem '80-ih četiri godine proveo kao igrač.

3.1.2015.
16:17
VOYO logo

Alan Pardew u subotu je službeno predstavljen kao novi menadžer Crystal Palacea, nakon što je dogovorena visina odštete koja nije javno obznanjena, a bit će plaćena Newcastleu, klubu s kojim je 53-godišnji stručnjak imao važeći ugovor do 2020. godine.

Crystal Palace je trenutno u zoni ispadanja, na 18. mjestu sa samo 17 bodova iz 20 utakmica, tamo gdje je ranije u sezoni bio i Newcastle, kad su navijači tražili da Pardewovu smjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, klub se u međuvremenu oporavio i nalazi se na 10. mjestu Premier lige s 27 bodova.

//www.youtube.com/embed/_EhLp-cnvsA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pardew u Crystal Palace dolazi umjesto otpuštenog Neila Warnocka, s jasnim zadatkom - zadržati klub u Premier ligi. Ovo će biti šesti engleski klub koji će Pardew voditi, a dosadašnji najveći trenerski uspjeh bilo mu je peto mjesto koje je 2012. osvojio s Newcastleom, kad je proglašen i menadžerom godine u Premier ligi.

Pardew je prije dolaska u Newcastle 2010. godine prošao klupe Readinga (1998-2003.), West Hama (2003-06.), Charltona (2006-08.) i Southamptona (2009-10.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pardew s Crystal Palaceom ima čvrste veze još iz igračkih dana, kad je u četiri godine (1987-91.) odigrao 128 utakmica i postigao osam pogodaka.

Posebno vrijedan gol bio je onaj koji je postigao 1990. u produžetku polufinala FA Cupa protiv Liverpoola za pobjedu 4-3 i poslao Crystal Palace u finale na Wembley, u kojem su tek u ponovljenoj utakmici poraženi (0-1) od Manchester Uniteda, nakon što je prvi dvoboj završio 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pardew će prvi ispit na klupi Crystal Palacea imati upravo u FA Cupu, gdje ga u 3. kolu u nedjelju čeka gostovanje kod petoligaša Dovera. Prva utakmica u Premier ligi u kojoj će voditi Crystal Palace bit će domaći dvoboj s Tottenhamom 10. siječnja.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo