Agonija se nastavlja: Hajduk šokiran na Poljudu!

Hajduk je u 19. kolu hrvatske nogometne lige na jedvite jade došao do boda na Poljudu. Istra je povela u 53. minuti pogotkom Sandija Križmana, a izjednačenje je donio Ante Vukušić u 90-toj.

25.2.2012.
17:27
VOYO logo

Iako je najavio kako će do kraja prvenstva pobijediti u svih 13 utakmica, Krasimir Balakov pao je već u prvoj. Hajduk nije uspio pobijediti Istru, bilo je 1:1.

Novi Hajduk jurnuo je otpočetka prema vratima Istre. Bugarski strateg u momčad je stavio petoricu novih igrača u odnosu na jesenski dio sezone. Publika je burno pozdravila plavokosog stopera Matu Neretljaka, a tu su još bili Andrijašević, Caktaš, Ozobić i Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk i formacijski izgleda drugačije, Balakov se odlučio za 4-1-4-1, prema naprijed su niski i brzi Gabrić, Vukušić, Caktaš, Ozobić i Anas Sharbini, još s bokova duboko ulaze James i Lima. Brzo i okomito, to je bio nalog Balakova, tako je Hajduk i igrao. Prema vratima Prskala pucalo se sa svih pozicija, najaktivniji je bio Ozobić, koji je u 13. minuti imao odličnu prigodu, iz okreta je šutirao tik uz vratnicu.

Gabrić je u 16. minuti mogao bolje iskoristiti odličan prodor Anasa Sharbinija, ali umjesto da zabije pogodak iz čiste pozicije pogodio je Istrinog stopera. Šutirao je dvaput i Andrijašević, pa Caktaš... Gabrić je u 40. minuti umalo svladao Prskala. Bijeli su dominirali, Istra je poziciono čak i dobro izgledala, ali bila je bezopasna prema naprijed. Da bi Hajdukova igra u prvom dijelu dobila ocjenu više nedostajao je tek pogodak, koji je u nogometu ipak najvažnija stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljudu se živio nogomet, preko osam tisuća gledatelja došlo je pozdraviti svoje ljubimce, vidjeti što je to Balakov spremio ove zime. I onda ih je u 53. minuti hladno istuširao Križman. Belle je ubacio, iskusni stoperi bijelih Andrić i Neretljak nisu bili spremni, a Križman je primio loptu i elegantno matirao Blaževića za vodstvo Puljana 1:0.

Balakov je hitro mijenjao, u igru ubacio Obšivača i Vukovića. No, primljeni pogodak presjekao je Splićane, a Istra je počela plesti. U 65. minuti Belle je petom proigrao Križmana, koji je u kaznenom prostoru lažnjakom na travu posjeo Limu, ali Blažević je dobro intervenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je krenulo i hukanje sa sjevera. Trajalo je par sekundi, ali odmah je reagirao sudac Svilokos. Prekinuo je utakmicu, a službeni spiker upozorio je navijače da ne koriste neprikladne uzvike, jer utakmica može biti prekinuta. Hukanja više nije bilo, i ono ružno što se čulo, za što nema nikakvog opravdanja, bio je znak nemoći pristaša Bijelih prema Belleovoj odličnoj igri. Hajduk se igrački raspao, imao je nekih stihijskih pokušaja Vukovića i Kukoča, ali nije to bio plod smišljenih akcija. Jedina suvisla akcija bio je izjednačujući pogodak Vukušića 90. minuti kada je najbolji igrač splitske momčadi iskoristio sjajan ubačaj Lime i barem donekle ublažio loš katastrofalan dojam na Poljudu.

Iako su tek nešto prije početka proljetnog dijela prvenstva skupili novac i skinuli suspenziju s leđa, na igri Šibenčana u utakmici s Interom to se nije osjetilo. Narančasti su na svom Šubićevcu u sklopu 19. kola pobijedili 2:0 te malo popravili 'krvnu sliku' na tablicu preskočivši Lučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za Šibenik postigli su Miro Slavica u 26. te Hrvoje Spahija u 41. minuti. Gosti su od 72. minute igrali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Luka Batur.

Zagreb je igrao u gostima, barem na papiru, jer ga je Lučko ugostilo u njegovoj Kranjčevićevoj, a pjesnici su to iskoristili i pobijedili s minimalnih 1:0. Pogodak za tri boda zabio je Sven Dedić u 13. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednu gostujuću pobjedu upisala je i vinkovačka Cibalia koja se s vrućeg koprivničkog terena vraća s tri boda u džepu nakon što je domaćem Slavenu Belupu presudio Dino Kresinger pogotkom u 28. minuti.

Aktivan je bio Hajdukov Nadzorni odbor. Najprije se sastao s predstavnicima društava prijatelja Hajduka i udruge Naš Hajduk, ali na sastanku nije bilo Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rečeno je da imaju svoj program, pa da ne mogu doći, ali vjerujem da će doći na sljedeći sastanak. Mi se želimo približiti navijačima", rekao je predsjednik NO-a Josip Paladino.

No, najvažniji dio dana je da NO nije prihvatio produženje ugovora Marinu Tomasovu, koji više neće trenirati s prvom momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nemamo ugovor, Tomasov ima svog menadžera, koji spram kluba postavlja performanse, a nama ti performansi u ovom trenutku nisu prihvatljivi. On neće trenirati s nama ako ne bude imao potpisan ugovor, a prostora za razgovor ima", rekao je Paladino.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo