A SLOBODA GOVORA? / Nogometni velikan ide u zatvor zbog vrijeđanja predsjednika!?

Image
Foto: AFP, ANTONIO SCORZA

Jedan od najvećih turskih nogometaša svih vremena Hakan Şükür mogao bi završiti u zatvoru na četiri godine zbog navodnih uvreda na račun turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

24.2.2016.
14:55
AFP, ANTONIO SCORZA
VOYO logo

Sud u Istanbulu prihvatio je u srijedu optužnicu Državnog odvjetništva, tako da će protiv Şüküra biti pokrenut sudski proces, a tužitelji pritom traže kaznu zatvora do četiri godine. U optužnici stoji da su slavnog nogometaša prijavili Erdoganov odvjetnik Ahmet Özel i poduzetnik Bekir Savram koji su se žalili zbog njegovih objava na Twitteru.

Bio član Erdoganove stranke

"Objave su sadržavale uvredljive komentare na račun predsjednika Erdogana i njegova sina", piše u optužnici u kojoj nisu navedeni detalji spornih 'tvitova'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Şükür se branio tvrdnjom da njegove poruke nisu ciljale predsjednika i njegova sina, ali tužitelji to nisu prihvatili. U zemlji u kojoj je sloboda govora prilično relativan pojam, nekadašnjem napadaču Galatasaraya i čovjeku koji je predvodio Tursku do trećeg mjesta na SP-u 2002. godine, sada ozbiljno prijeti odlazak iza rešetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Şükür je, inače, 2011. izabran u parlament kao član Erdoganove stranke AKP, ali dvije godine kasnije se razišao s predsjednikom i tu su počele nevolje. Datum početka suđenja još uvijek nije određen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo