NIZOZEMSKI BICIKLIST U TEŠKOM STANJU NAKON PADA NA UTRCI: / 'Istina je, njegov je život ugorožen...'

Image
Foto: Profimedia

Ozljede opasne po život zadobio je i sudac na kojega je Jakobsen naletio

5.8.2020.
22:26
Profimedia
VOYO logo

Nizozemski biciklist Fabio Jakobsen, koji je teško pao u samoj završnici prve etape utrke Kroz Poljsku nalazi se u životnoj opasnosti izjavila je glavna liječnica utrke Barbara Jerschina.

Image
POGINUO 17-GODIŠNJI WUNDERKIND: /

Sportski svijet u šoku nakon velike tragedije

Image
POGINUO 17-GODIŠNJI WUNDERKIND: /

Sportski svijet u šoku nakon velike tragedije

"Istina je, njegov je život ugorožen. Izgubio je jako mnogo krvi te je zadobio brojne ozljede glave. Oslobodili smo mu sve dišne putove te dali kisik i sve potrebne lijekove. Srce radi normalno", kazala je liječnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U umjetno induciranoj komi je

Jakobsen je u posljednjim metrima etape pokušao preteći sunarodnjaka Dylana Groenewegena koristeći mali prostor između njega i zaštitne ograde, ali Groenewegen je pri brzini od 80 kilometara na sat skrenuo udesno s isturenim laktom u namjeri da zatvori Jakobsenu prolaz, a to je imalo katastrofalne posljedice. Jakobsen je udario u zaštitnu ogradu, napravio salto u zraku te udario u suca zaduženog za foto-finiš koji se nalazio odmah do ograde. Kako je i zaštitna ograda završila na stazi, prilikom prolaska ciljem palo je još nekoliko vozača koji su završili u bolnici. Zbog svog postupka Groenewegen je diskvalificiran te mu je oduzeta etapna pobjeda koja je dodijeljena Jakobsenu, no to će mu biti slaba utjeha jer je završio na intenzivnoj njezi u umjetno induciranoj komi u bolnici u Katowicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni sportski direktor Jakobsenove momčadi Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevre Groenewegenov je potez proglasio kriminalnim činom, a sankcije je najavio i Međunarodni biciklistički savez (UCI).

Traži se kazna

"Snažno osuđujemo opasno ponašanje Dylana Groenewegena koji je gurnuo Fabija Jakobsena u zaštitnu ogradu te prouzročio masovni pad. Takvi ispadi su neprihvatljivi i tražit ćemo od Disciplinske komisije da ga kazni u skladu s ozbiljnosti prekršaja", objavio je UCI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvim informacijama, ozljede opasne po život zadobio je i sudac na kojega je Jakobsen naletio, ali izgleda kako njegovo stanje ipak nije tolio ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike