NIZOZEMSKA JE DOTAKNULA DNO: / Oranje ne ide na EURO, Česi ih ponizili za kraj!

Image
Foto: AFP, Koen van Weel
Image
Foto: AFP, Koen van Weel

Nizozemska, jedna od najjačih nogometnih nacija svijeta, definitivno ne ide na Euro!

13.10.2015.
22:37
AFP, Koen van Weel
VOYO logo

Meržu domaćina načeli su Kaderabek (24.) i Sural (35.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autogol Van Persieja za kraj

Sav jad i smušenost domaćina potvrdio jedan od najboljih nizozemskih napadača. Zlobnici bi rekli da je Robin van Persie konačno zabio, ali na nesreću domaćina, poslao je loptu u vlastitu mrežu. Kakva samoironija za kraj kvalifikacija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojam potpunog raspada nije popravio ni pogodak Huntelaara u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Van Persie bio je raspoložen na utakmici, zabio je svoj drugi pogodak večeras, ovaj put u pravu mrežu. Gol za 2:3 postigao je u 80. minuti i postao prvi igrač koji je postigao 50 golova za nizozemsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, rezultat se više nije mijenjao, a za slabašnu utjehu Nizozemcima ostaje činjenica da ni uz pobjedu večeras, ne bi bili treći u skupini, jer je Turska kod kuće svladala Island i izborila, kao najbolje trećeplasirana, izravni plasman na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LUDI RASPLET: /

Mađari najveći gubitnici, Turska ide izravno na EURO

Ni Blind umjesto Hiddinka nije donio pomak

Oranje su izgubile čak pet utakmica u kvalifikacijama, promjenu na bolje nije nakon Guusa Hiddinka donio ni novi izbornik Danny Blind.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo, s proširenjem na 24 reprezentacije, nikad nije bilo lakše dosegnuti. To su po prvi put napravile momčadi Albanije, Slovačke, Sjeverne Irske, Walesa, ali ne i slavni Nizozemci. Ta reprezentacija pisala je neke od najljepših stranica nogometne povijesti, dala neke od najboljih igrača u povijesti. Igrala je Nizozemska polufinale prošlog SP-a u Brazilu, prije toga bila u finalu Mundijala 2010, starije generacije pamte Johanna Cruyffa i finale iz 1974. protiv Njemačke, zatim i završnicu 1978. godine protiv domaćina Argentine...

Europski prvaci 1988., još tri puta u polufinalu...

Na europskim prvenstvima, Nizozemci su bili prvaci 1988. godine, uz nedodirljivu generaciju Van Bastena i Gullita. Na Euru je ta reprezentacija čak tri puta bila u polufinalu, ali sad nije uspjela izboriti kontinentalnu smotru u skupini s Islandom i Češkom koji idu izravno na Euro, te Turske koja ide u dodatne kvalifikacije te Latvije i Kazahstana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ovom debaklu još se će dugo raspravljati, ovo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti svih kvalifikacija, a svakako najtužniji trenutak za veliku nizozemsku reprezentaciju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo