NITKO GA NE MOŽE ZAUSTAVITI: / Strašni Leonard sam pobijedio 76erse, Jokić opet u društvu legendi

Image
Foto: AFP

Ni Philadelphia ni Portland nisu iskoristili stečeni "break", Denver i Portland vratili su prednost domaćeg terena

6.5.2019.
8:54
AFP
VOYO logo

Nakon Michaela Jordana, Ricka Barryja, Wilta Chamberlaina i Elgina Baylora Kawhi Leonard postao je tek pet igrač u NBA povijesti koji je u prve četiri utakmice serije iskombinirao najmanje 150 poena, 30 skokova i 15 asistencija. U Wells Fargo centru najbolji igrač Toronto Raptorsa brojao je do 39, a kako Philadelphia nije imala takvog čovjeka, Kanađani su vratili prednost domaćeg terena.

Leonard je, također, već sada sa šestom 30+ utakmicom u doigravanju postao najbolji Raptor ikad, pa je prilično jasno zbog čega toliko hvalospjevi na njegov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je dominantan, baš dominantan. Igrao sam dosad sa samo jednim takvim igračem, to je Yao Ming", usporedio je Kyle Lowry.

Nedostajao pravi Embiid

Premda je u jednom dijelu utakmice izgledalo da je Leonarda primirio Jimmy Butler (29 p), 76ersima je kronično nedostajao pravi Joel Embiid (11 p) koji je više držao led na svojim koljenima nego što je igrao, a da nije bio pravi, pokazao je i u obrani u završnici kada nije gotovo ni ispružio ruku prema Leonardu koji je tricom riješio utakmicu točno minutu prije kraja. "Bilo je situacija kada sam uzimao takve šuteve i nisu ulazili. I samo sam ih se sjetio i nastavio trenirati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sada su Raptorsi opet u igri, baš kao i Denver Nuggetsi koji su u Portlandu vratili seriju u egal zahvaljujući primarno Jamalu Murrayju i njegovih 34 poena, a znajući da su mu asistirali Paul Millsap (21 p) i Nikola Jokić (21 p, 11 a, 12 s) Nuggetsi nisu mogli izgubiti utakmicu premda su Damian Lillard i C. J. McCollum iskombinirali 57.

"Imamo mnogo igrača-natjecatelja koji ne žele gubiti. Mislim da više ne volimo izgubiti nego što volimo pobijediti, što je čudno", otkrio je Jokić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čudnih je bilo i Jokićevih 65 minuta prije 48 sati, ali nisu na njemu ostavile posljedice premda se pred kraj utakmice hvatao za koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam dobio udarac, sve je u redu", umirio je navijače Srbin koji se pridružio Wiltu Chamberlainu, Magicu Johnsonu, Oscaru Robertsonu, LeBronu Jamesu, Rajonu Rondu i Jasonu Kiddu koji su prije njega ostvarili barem četiri triple-doublea u istom doigravanju.

NBA, 5. svibnja:

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 112:116 (2-2) Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 96:101 (2-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo