NITI JEDNOM NIJEMCU OVO NIKAD NIJE USPJELO: / Klopp napokon prekinuo svoje prokletstvo i ušao u društvo legendi

Image
Foto: AFP

Ogroman uspjeh njemačkog stručnjaka

1.6.2019.
23:16
AFP
VOYO logo

Njemački nogometni stručnjak Jurgen Klopp upisao se u skupinu nogometnih stručnjaka koji su osvojili klupski naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kloppu je to bilo treće finale Lige prvaka i prvo slavlje nakon što u prva dva pokušaja nije uspio. Prije šest godine vodio je Borussiju Dortmund koja je na Wembleyju izgubila od Bayerna (1-2), a prošle godine je na klupi Liverpoola izgubio od Real Madrida (1-3). Klopp je 2016. izgubio i finale Europske lige, tada su 'redsi' izgubili od Seville sa 1-3.

Također, Klopp je postao prvi Nijemac koji je osvojio Ligu prvaka s engleskim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je samo jedan trener izgubio tri finala Lige prvaka, Talijan Marcello Lippi i to na klupi Juventusa 1997., 1998. i 2003. Međutim, Lippi ipak ima jedan naslov prvaka Europe osvojen s Juventusom 1996. protiv Ajaxa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješniji treneri u povijesti Kupa i Lige prvaka su Englez Bob Paisley, Talijan Carlo Ancelotti i Francuz Zinedine Zidane. Paisley je to uspio na klupi Liverpoola (1977, 1978, 1981), Ancelotti s Milanom (2003, 2007) i Real Madridom (2014), a Zidane na klupi Real Madrida (2016, 2017, 2018).

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Sadio Mane of Liverpool crosses as Moussa Sissoko of Tottenham Hotspur handballs Tottenham Hotspur v Liverpool, UEFA Champions League Final, Football, Wanda Metropolitano Stadium, Madrid, Spain - 01 Jun 2019, Image: 441336875, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features

Samo je pet trenera osvajalo europski naslov s dva različita kluba - Carlo Ancelotti (Real Madrid, Milan), Ernst Happel (Feyenoord, HSV), Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern Munchen), Jose Mourinho (Porto, Inter), te Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern Munich).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmorica su osvajala europski tron i kao igrač i kao trener - Miguel Munoz, Giovanni Trapattoni, Johan Cruyff, Carlo Ancelotti, Frank Rijkaard, Pep Guardiola i Zinedine Zidane.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo