NISU USPJELE: / Hrvatske rukometašice ostale bez plasmana na Svjetsko prvenstvo

Image
15.6.2017.
20:39
VOYO logo

Hrvatska je odlično započela utakmicu, vrlo brzo povela sa 5-2, sredinom prvog poluvremena imala i četiri pogotka prednosti (9-5, 10-6), a u 24. minuti šest razlike (13-7) s kojima bi izborile nastup u Njemačkoj. U tom razdoblju istaknula se vratarica Ivana Kapitanović, dok je napad funkcionirao besprijekorno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu uspjele nadoknaditi -5

Ipak, na poluvrijeme se otišlo s četiri gola viška (16-12) za Hrvatsku, a ta se razlika održavala samo u početku nastavka, do 19-15 u 33. minuti. Uslijedila je serija Slovenki od 3-0 kojom su se približile na 19-18. ali niti tada nije bio kraj. Hrvatska se uspjela odvojiti na 22-19 i kod tog rezultata sredinom drugog dijela iskoristila tek četvrti napad za povećanje vodstva, a u međuvremenu je Marić propustila realizirati i sedmerac.

Posljednju priliku za ulazak u neizvjesnu završnicu Hrvatska je propustila od 53. do 55. minute kada je pri vodstvu od dva razlike (25-23, 26-24) gubila lopte u situaciji s igračicom više i primala pogotke iz protunapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žana Marić i Aneta Benko sa po šest golova bile su najefikasnije u sastavu Hrvatske, Ana Debelić i Dora Krsnik dodale su po četiri, a Stela Posavec i Maja Kožnjak po tri gola, dok su Tjaša Stanko sa sedam i Tamara Mavsar sa šest pogodaka predvodile Sloveniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo