HIT BUNDESLIGE

NIKO KOVAČ ZALUDIO NIJEMCE! Čitava zemlja divi se ocu uspjeha Frankfurt Eintrachta

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač ove sezone briljira na klupi Frankfurt Eintrachta.

Frankfurter Neue Press analizirao je posao koji Kovač radi na klupi Frankfurt Eintrachta.

Nakon što je prošle sezone spasio klub od ispadanja iz elitnog razreda njemačkog nogometa, ove je apsolutni hit prvenstva i njegova je momčad trenutno četvrtoplasirana momčad Bundeslige i na dobrom putu da izbori Ligu prvaka sljedeće sezone.

KOVAČ BEZ EUFORIJE: ‘Tek kada skupimo 40 bodova, moći ćemo odrediti druge ciljeve’

Uspon Eintrachta je djelo samo i jedino Nike Kovača

Jasno je kao dan da je uspon Eintrachta djelo samo i jedino Nike Kovača, nema ni jednog medija u Njemačkoj koji to neće napisati. Svi su složni u tome.

niko kovač

“Kovač je trener koji je bio nogometaš do posljednje kapi znoja. Takav je pristup prenio na svoje igrače koji su shvatili da s ogromnim trudom i radom možeš u nogometu ići iznad svojih granica. Još kada trener ima zlatnu ruku i pogodi s izmjenama onda imate sve preduvjete za uspjeh”, analiza je Frankfurter Neue Pressa u kojoj su se posebno osvrnuli na Alexa Meiera, donedavnog kapetana momčadi.

Hrvat sve drži pod kontrolom

Naime, u klubu se strahovalo da bi možda moglo doći do problema u svlačionici zbog toga, ali je Kovač svojim autoritetom doveo taj problem pod kontrolu. U svlačionici, kako njemački mediji izvještavaju, vlada sjajna atmosfera i nema naznaka nikakvim problemima.

niko kovač

Još jedan medij posvetio je pozornost Kovaču. Naime, Frankfurter Allgemeine Zeitung je u četvrtak je na svojem portalu donio tekst u kojoj je analizirao dosadašnji rad Hrvata na klupi Eintrachta i naglasio kako je Hrvat napravio briljantan posao i kako je sad i Europa blizu.

Zadivljujući rezultat

“Niko Kovač je otac uspjeha Frankfurt Eintrachta ove sezone. Ovaj 45- godišnjak je u 16 odigranih kola osvojio 29 bodova što je zadivljujući i rezultat vrijedan ponosa”, piše spomenuti medij, a

Kovač na sve to kaže:

“Čvrsto stojim s obje noge na zemlji. Jedino idem korak po korak. Ne možemo napraviti dva koraka unaprijed prije prvog. Momčad mora rasti sukladno s talentom koji ima”.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, također, ističe kako je Kovač iza sebe ostavio neke od velikih njemačkih nogometnih klubova poput Borussije Dortmund, Bayer Leverkusena, Schalkea i Mönchengladbacha što je zadivljujući napredak.

“Čini se kao je došlo vrijeme sjajnih nogometnih predstava u Frankfurtu. Po prvi puta u 24 godine, Eintracht je na svom terenu ostao neporažen do zimske pauze”, pišu Nijemci.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Povratak na Net.hr