STATISTIKA NE LAŽE

NIKAD LOŠIJI: Ove brojke trebale bi jako zabrinuti Cristiana Ronalda

Ronaldo će po sjajnim uspjesima pamtiti 2016. godinu, s Portugalom i Realom je osvojio europske naslove, ujedno je i najveći favorit za osvajanje Zlatne lopte. Možda su silni uspjesi zasitili portugalskog nogometaša, pa su mu brojke u novoj Realovoj sezoni ispod njegovih standarda.

Istina, Ronaldo ima dobro opravdanje, trebalo mu je vremena da se vratio nakon ozljede koju je zaradio u finalu Eura, ali zanimljivo je pogledati podatke u posljednje dvije godine.

 

URNEBESNO: Katalonci se opako sprdaju s Ronaldom! Uništile ga glasine, opsesija i to što igra za Real

Prosječno 0,67 golova po utakmici

Statistika kaže kako je Ronaldo prije dvije godine postizao 1,5 golova po utakmici u prva tri mjeseca sezone. U 2015/16 bio je na jednom pogotku, sad na 0,67 u prosjeku.

Naravno, Ronaldove brojke su fantazija za “obične” napadače, ali za najveću Realovu zvijezdu ne vrijede ta pravila.

Asistencije su sa 0,47 po utakmici pale na 0,31 pa na 0,27.

Slabiji postotak uspješnosti šuta

Zanimljivo, Ronaldo šutira prema vratima više nego ikad, sa prosječnih 6,54 u sezoni 2014/15, godinu dana kasnije šutirao je 6,42, a sad 6,66 puta prosječno po utakmici.

Pritom je manje pogađao u okvir gola, s 54 postotak je pao na 52, a ove sezone je na 36 posto.

Ronaldo k tome slabije dribla i lošije dodaje… Što se tiče individualnog doprinosa, statistika pokazuje da je igrački zenit iza njega. Ipak će uskoro proslaviti 32. rođendan. No, nogomet se ipak igra zbog trofeja, a njih ove godine nije nedostajalo u karijeri fenomenalnog Portugalca.

Povratak na Net.hr