11 ATLETIČARA S NORMOM

NIKAD BROJNIJI NA OI: Sandra hicem preko 70m “smrznula” suparnice, norma za kopljašicu Kolak

Hrvatska delagacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru od danas je brojnija za još jednu članicu. Na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske kopljašica, 20-godišnja Sara Kolak postavila je novi hrvatski rekord hicem od 62,75 metara, što je ujedno i olimpijska norma.

“Bio je to tehnički odlično izveden hitac, a kada je tehnika dobra, onda koplje leti. Uzbuđena sam, idem u Rio, to je bio san za kojeg sam radila, u koji sam vjerovala. Biti će mi čast sudjelovati na Igrama u reprezentaciji u kojoj su Sandra Perković i Blanka Vlašić, velike svjetske sportašice. Želim samo biti zdrava, trenirati, paziti se i pokušati zadržati ovu razinu forme”, rekla je Sara Kolak za Dalmacijanews. 

Perković bacila 70,59 m

Sjajan nastup odradila je i najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković. U prvom nastupu sezone u splitskom Parku mladeži bacila je diske 70,59 što je ujedno i najbolji rezultat sezone u svijetu.

“Ovo je najbolji hitac kojem sam ikada bacila na početku sezone. Ako je ovako sezona počela, sigurno može biti još bolje. Cilj je bio baciti prvi rezultat sezone, prebacila sam ga za dva metra, a nisam iskoristila sve što sam mogla. Ne želim govoriti što će biti u Riju, ali uz ovako dobar početak, mogu se i na Igrama nadati velikim daljinama”, kazala je Sandra Perković.

Žunić do 20,60 metara

Odličan je bio i Stipe Žunić, njegova kugla letjela je do 20,60 metara. Organizatori su se našli u problemima, jer su mogli odraditi mjerenja do 20 metara. Snažni Zadranin je lakoćom prebacio tu granicu, još dva hica bila su na 20 i pol metara.

“Rzultat je sigurno vrhunski, sada samo čekam hitac kojeg ću pogoditi kako treba da kugla ode preko 21 metar. Još sam u punim pripremama, radim u teretani, možda je zato ovaj rezultat još bolji”, izjavio je Žunić.

Čak 11 atletičara s normom

Hrvatski atletičari u nikad brojnijem sastavu idu na OI, s normom ih zasad ima 11. To su Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Andrea Ivančević, Sara Kolak, Stipe Žunić, Filip Mihaljević, Marin Premeru, Matea Matošević, Ana Vrajić i Ivan Horvat.

“Ovo će biti rekordno sudjelovanje hrvatskih atletičara na olimpijskim igrama jer nikada ih nije čak 11 sudjelovalo na Igrama ,” rekao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

ivan horvat

Dvoranski rekord Andree Ivančević u Jabloncu

Dobrim vijestima iz atletike dodajmo i jučerašnji hrvatski rekord koji je Andrea Ivančević istrčala na dvoranskom mitingu u češkom Jablonecu. Na 60 prepone Ivančević je istrčala 7,94 i time popravila svoj lanjski rekord za 3 stotinke sekunde. Andrea je rekord istrčala u kvalifikacijskoj utrci. U finalu je trčala 7,98 i osvojila drugo mjesto iza Britanke Tiffany Porter koja je trčala 7,89. S ovim rezultatom Andrea je trenutno 3. na europskim listama ove sezone i 12. na svjetskim.

 

 

Povratak na Net.hr