HOLLYWOODSKA PRIČA MLADOG BOSANCA: / Od pakla Srebrenice do slavne Barcelone

Image
Foto: Screenshot: YouTube

Nevjerojatna priča iz dolazi iz Srebrenice, gdje je iz okolnih šuma tijekom najvećeg genocida, započeo život jednog odličnog košarkaša.

14.7.2015.
6:30
Screenshot: YouTube
VOYO logo

Emir Sulejmanović ime je košarkaša Barcelone, koji je rođen 13. srpnja 1995. godine. Njegova je obitelj spašavala živu glavu od bosanskih Srba, te se Emil rodio u šumi - na kamenu. Njegovu je obitelj izbjeglički put odveo u Finsku, a da Sulejmanoviće život definitivno nije mazio, potvrdio se 2000. godine. Emil je ostao bez majke, otac je morao sam brinuti za Emila i drugog sina. I odradio je vrhunski posao, Emil je svojedobno proglašen najboljim igračem juniorske Eurolige. Barcelona ga je slala na posudbe, lani je igrao u talijanskoj Serie A, a sada bi trebao dobiti priliku u prvoj momčadi Barçe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno, osjećam jednu vrlo veliku tugu u sebi, a i sa neke strane i dodatnu motivaciju da ja uspijem. Ne samo zbog sebe, nego i za moga oca, i moga brata..", priča Emil za Al Jazeeru, koji svake godine 11. srpnja se vrati u rodni kraj.

"Pitam sam sebe - zašto je sve to trebalo dogoditi? To je jedna velika bol i tuga, što je urađeno nad našim narodom, taj genocid što je bio. Neopisivo, bol kad odeš tamo, kad vidiš tu okolinu. Jednostavno, počnu suze same da ti krenu...", smatra mladi sportaš koji pred sobom ima veliki cilj: "Pa, ako Bog da, u NBA."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva bi to tek priča bila, od pakla Srebrenice preko Finske do košarkaškog raja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo