IZBJEGAO TRAGEDIJU

NEVJEROJATNA IGRA SUDBINE: Otac mu poginuo, a on je zaboravio putovnicu i izbjegao smrt

Matheus Saroli jedan je od nogometaša Chapecoensea koji se nije ukrcao na kobni let za Kolumbiju.

Bio je on u momčadi svoga oca i trenera brazilskog provoligaša Caija Juniora. Kao i njegovi u nesreći stradali suigrači krenuo je i on pun euforije na najveću utakmicu karijere. Međutim, na zrakoplov se nije uspio ukrcati jer kod sebe nije imao putovnicu. U emotivnom obraćanju putem Facebooka pojasnio je što se dogodilo.

UŽIVO, NESREĆA KOJA JE POTRESLA SVIJET: U bolnici preminuo i golman Danilo, otkriven bizaran uzrok pada zrakoplova?


TRAGIČNA SUDBINA: Herojskom obranom odveo je svoj klub u finale, a sad je umro u bolnici

“Prijatelji, moj brat i majka su dobro. Molimo vas za malo privatnosti, posebno zbog moje majke. Zahvaljujemo svima na porukama podrške. Bio sam danas u Sao Paulu, ali se nisam ukrcao u zrakoplov jer sam zaboravio putovnicu. Preboljet ćemo ovo zajedno. Hvala svima”, poručio je Saroli.

PROROČANSKE RIJEČI: Izjava trenera nesretnog Chapecoensea natjerat će vas u plač

Osim njega još osmorica nogometaša nije otputovala u Medellin na ogled s Atletico Nacionalom u sklopu finala Copa Sudamericana: Alejandro Martinuccio, Neném, Demerson, Marcelo Boeck, Andrei, Hyoran, Nivaldo, Moisés i Rafael Lima.

saroli

Njih devetorica pojavili su se u utorak u klubu gdje su u pratili razvoj događaja. Očaj, tuga i nevjerica mogla se iščitati s njihovih lica kao i lica navijača.

‘TO NE MOŽE BITI ISTINA’: Preživjeli nogometaši u očaju, ožalošćeni navijači okupljaju se ispred stadiona

Ono što je trebao biti najveći događaj u klupskoj povijesti postala je tragedija. Skoro cijela momčad, stručni stožer i klupski čelnici izgubili su živote.

“Molite za moje suigrače” napisao je na Twitteru Alejandro Martinuccio, jedan od nogometaša koji nije bi u zrakoplovu. Bivši igrač Villarreala po dolasku na stadion uznemireno je lupao nogama po kantama za smeće vičući kako ‘ovo ne može biti istina’.

U nevjerici je ostao i branič Demerson. Tridesetogodišnjak bi bio u momčadi da se trener ipak nije odlučio za sina.

“To ne može biti istina”, reakcija je Nemena.

Ožalošćeni igrači okupili su se u svlačionici gdje je vladala sablasna tišina, dok su ispred fanovi plačući borili jedni druge.

“Dugogodišnji prijatelji bili su u tom zrakoplovi. Ovo nije bila samo grupa ljudi koja se mođusobno uvažavala. To je bila, obitelj. Živjeli smo harmonično. Bili smo jako sretni. Prije ukrcaja u zrakoplov poručili su kako će san pretvoriti u javnost. San je završio ovog jutra”, riječi su predsjednika kluba Plinija Davida de Nes Filha.

Sve o nesreći brazilskih nogometaša pročitajte OVDJE.

Povratak na Net.hr