'TOPNICI' NA RASKRIŽJU

NEUSPJELI PREVRAT U ARSENALU: Ni 1,1 milijardi eura nije dovoljno većinskom vlasniku posrnulog velikana

Uzbekistanac Aisher Usmanov jedan je od glavnih dioničara londonskog Arsenala, ali ponudom od 1,1 milijarde eura želi preuzeti kontrolni paket kluba s Emiratersa. No, njegova ponuda nije uzbudila većinskog vlasnika, Stana Kroenkea koji posjeduje 62,89 posto dionica kluba.

Kroenke je, naime, odbio ponudu. Mnogi smatraju da to nije dobar potez za budućnost Arsenala koji na naslov engleskog prvaka čeka već 13 godina i stangnira u eri Arsenea Wengera, a ove sezone moglo bi mu se lako  dogoditi da ne izbori ni Ligu prvaka nakon 21 godinu.

Legendarni igrač Arsenala Ian Wright smatra da Kroenkeovo odbijanje nije dobar potez za klub.

“Nešto se mora promijeniti, bio to Arsene Wenger ili ljudi iznad njega”, rekao je Wright.

Borba Usmanova i Kroenkea

Arsenal igra final FA kupa protiv Chelseaja 27. svibnja, a nakon toga klub će odlučiti o Wengerovogj budućnosti.

Uzbekistanac Usmanov od 2007. godine je dioničar Arsenala kad je kupio 14 posto dionica, a od tada je postotak rastao. To nije jedini njegov sportski interes, predsjednik je Svjetskog mačevalačkog saveza, sponzor moskovskog CSKA, ulažio je i u eSports momčad Virtus.pro.

Zanimljivo je da je prije ove ponude, Kroenke Usmanovu ponudio otkup njegovih dionica. Uzbekistanski biznismen ove je sezone žestoko kritizirao klupsku politiku i prozvao Kroenkea da preuzme odgovornost za loše rezultate ove sezone.

I dok traje borba za prevlast u vlasništu, Arsenalova igra tone, a navijači su sve nezadovoljniji.

‘Usmanov bi Arsenal vratio na pobjedničke staze’

Na strani Usmanova je i poznati televizijski voditelj Piers Morgan, inače veliki navijač Arsenala.

“Usmanov bi Arsenal vratio na pobjedničke staze. Trebao bi ga podržati svaki navijač kojemu su dojadila ova mediokritetska s*anja”, napisao je Morgan na Twitteru.

Povratak na Net.hr