NEUNIŠTIVI KARLOVIĆ OSTAO BEZ FINALA: / Div sa Šalate nesretno izgubio od Amerikanca

Image
Foto: AFP

Karlović je na ovom turniru slavio 2007. godine.

14.4.2018.
23:01
AFP
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio izboriti finale u Houstonu. Bolji od njega u sva seta 7:6 (7:2), 7:6 (7:4) bio je Amerikanac Tennys Sandgren. Div sa Šalate tako je propustio postati najstariji finalist u posljednjih 41 godinu nakon što je Ken Rosewall 1977. sa 43 godine osvojio turnir u Hong Kongu.

Naš je 39-godišnji veteran u prvom setu propustio prednost 'breaka' (4-2) i loše je odigrao odlučujući, 13. gem, što je Sandgren iskoristio i stvorio početnu prednost. Amerikanac je korak prema svom prvom finalu napravio kad je oduzeo servis Karloviću za vodstvo 2-1 u drugom setu. No, naš je tenisač iskoristio dvije dvostruke pogreške Sandgrena u šestom gemu i vratio se u meč. U desetom gemu je imao i set-loptu, ali ju nije uspio realizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je i u drugom setu pala u 'tie-breaku' u kojem je ponovno bolji bio Sandgren i zasluženo izborio mjesto u svom prvom finalu. Za premijerni naslov borit će se protiv pobjednika dvoboja njegovih sunarodnjaka Stevea Johnsona i Taylora Fritza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, inače, postao je najstariji polufinalist na ATP Touru u posljednjih 25 godina nakon što je u četvrtfinalu turnira u Houstonu pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa 3-6, 6-2, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je ušao u polufinale sa 39 godina i 44 dana postavši najstariji kojem je to uspjelo nakon Amerikanca Jimmya Connorsa koji je 1993. ušao u polufinale turnira u San Franciscu sa 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo