NIJE MU BILO SUĐENO VODITI KOŠARKAŠE: / `Klub mi nije dopustio`

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
16.3.2016.
13:05
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

"Želio sam biti hrvatski izbornik, no klub mi to nije dopustio“, izjavio je Perasović na novinskoj konferenciji u Vitoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriv je predsjednik

Prošli tjedan su ondje boravili predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i stručni tajnik HKS-a Josip Vranković, koji su se u Baskoniji raspitivali oko Perasovićeve situacije i mogućnosti vođenja Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perasović je prošli mjesec aktivirao i drugu godinu ugovora s Baskonia Laboral Kutxom, koju će zaključiti u ljeto 2017. godine. Time je proces njegova povratka na klupu Hrvatske bio otežan, budući da španjolska liga ne dopušta istovremeno vođenje kluba i reprezentacije.

"Znali smo za to pravilo, ali postojali su izuzeci. Predsjednik Baskonije nas je mjesec dana zavlačio“, rekao je po povratku iz Vitorije predsjednik Stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku Dino Rađa te istaknuo kako je Perasović želio nastaviti izbornički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio na Euru

Velimir Perasović je vodio Hrvatsku u rujnu 2015. na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska izgubila u osmini finala od Češke s 59-80, nakon čega je rekao da je njegov posao u reprezentaciji završen, ali su igrači i novo vodstvo HKS-a izrazili želju za njegovim ostankom na izborničkoj dužnosti.

Hrvatska će u srpnju igrati u Torinu na kvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre protiv Tunisa i Italije u sklopu skupine A, a bude li među prve dvije momčadi igrat će u polufinanu protiv jedne od reprezentacija iz skupine B u kojoj su Grčka, Meksiko i Iran. Na Olimpijske igre će se plasirati samo pobjednik turnira u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rađa razočaran

Podsjetimo, Hrvatski košarkaški savez (HKS) našao se u problemima nakon što je predsjednik Laborala Jose Querejeta poručio kako ne namjerava pustiti svoga trenera Velimira Perasovića da tijekom ljeta vodi reprezentaciju.

Perasović, naime, neće biti izbornik hrvatske reprezentacije, tako da čelnici HKS-a sada moraju hitno pronaći drugo rješenje. Querejeta je to jasno dao do znanja DinuRađi i savjetniku za struku pri HKS-u JosipuVrankoviću, koji su otputovali u Vitoriju kako bi pokušali postići dogovor, no dobili su odbijenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrst stav

"Perasović je htio biti izbornik, ali njegov gazda ima pravo voditi klub kako hoće. On je jedan od začetnika ideje da treneri u španjolskoj ligi ne mogu biti izbornici. To je u redu, ali meni smeta što nam je to mogao reći prije mjesec dana telefonom ćime bi dobili na vremenu i uštedjeli bi Savezu novac", rekao je Rađa za Dalmatinski portal.

"Već tražimo nove ljude i javnost će biti obavještena kad ćemo imati konkretne stvari", kazao je Rađa. Napominje kako ovime nije puno izgubljeno te da je jedino problem stav gazde kluba "koji je toliko čvrst da nije bilo potrebe za putovanjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Dario Šarić i Velimir Perasović

Što se tiče informacije da će biti pomoćnik miniistra sporta poručio je kako nije dobio takvu ponudu.

Spahija kandidat?

Stručnom savjetu sada slijedi potraga za novim izbornikom, a kako je još prije nekoliko tjedana najavio predsjednik HKS-a Ivan Šuker, ako Perasović ne može biti izbornik, sljedeća će ‘meta’ biti NevenSpahija. Tko još kandidira za klupu reprezentacije pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
A ŠTO SADA? /

Hrvatska hitno mora u potragu za novim izbornikom!

Hrvatska će na kvalifikacijskom turniru za OI igrati u skupini s Tunisom i domaćinom Italijom. U drugoj su skupini Grčka, Meksiko i Iran. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u polufinale, a u Rio de Janeiro će samo pobjednik turnira.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo