(Ne)očekivano: Pistorijus pušten iz pritvora! (VIDEO)

Porodica ubijene Rive Stinkamp u neverici

22.2.2013.
15:45
VOYO logo

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, koji je optužen za ubistvo svoje devoke Rive Stinkamp, ipak je pušten iz pritvora i braniće se sa slobode.

Pistorijus je kauciju platio oko 25.000 evra, i takođe mu je naređeno da izbegava svoju kuću gde se gododilo ubistvo, a sudu je predao svoj pasoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ga sud proglasi krivim za teško ubistvo dobiće doživotnu kaznu zatvora, ukoliko bude optućen za ubistvo maksimalna kazna je 20 godina.

Sudija Dezmond Ner je rekao da nije utvrđen nijedan razlog da se odbije zahtev za kauciju, te smatra da Pistorijus neće pobeći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naveo sudija Ner, deo razloga za odobravanje kaucije jeste taj što je Pistorijus detaljno izložio svoju verziju događaja.

Pistorijus je pred sudom da iskaz da su Riva i on su spavali, a kada je ustao iz kreveta i otišao da zatvori terasu i uzme ventilator, u tom momentu je čuo neobičan zvuk iz kupatila i pomislio je da je provalnik u kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tvrdio da je povikao Rivi da pozove policiju i otišao je po proteze i pištolj. Pucao je u zatvorena vrata kupatila, a onda je uzeo palicu za kriket i razvalio ih. Tada je ugledao ranjenu Rivu, uzeo je u ruke i odneo niz stepenice.

Prema policijskoj verziji, atletičar je svesno ispalio četiri metka u pravcu kupatila, znajući da mu je tamo devojka koja se ili sakrivala od pretnje oružjem ili je želela da se skloni od nastavka svađe, dok Pistorijus tvrdi da je pucao ne znajući ko je iza vrata. - Ne puca se tek tako četiri puta, osim ako ne nameravate da nekoga ubijete - tvrdio je tužilac Geri Nel, dodajući da bi u slučaju odobravanja privremene slobode uz kauciju Pistorijus mogao da pobegne iz zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo