PODMETNUTO

NEMA VIŠE NOGOMETA: Prekinuto grčko prvenstvo nakon paljenja kuće šefa nogometnih sudaca

Grčki nogometni savez (EPO) prekinuo je sva nogometna natjecanja u zemlji nakon sumnje u palež kuće predsjednika sudačke komisije Giorgosa Bikasa.

Do požara u Bikasovoj vikendici došlo je u noći s utorka na srijedu, a prema informacijama vatrogasci i policija smatraju kako je požar podmetnut.

Ne zna se kad će prvenstvo biti nastavljeno

U trenutku požara predsjednik sudačke komisije i članovi njegove obitelji nisu bili u kući. Bikas nije želio komentirati palež kuće, tek je poručio kako je prošlog tjedna jedna od njegovih kolega sudaca napadnut ispred kuće.

Vodstvo EPO-a odmah je prekinulo sva ligaška i kup natjecanja dok policija ne rasvijetli cijeli slučaj. EPO je o svemu obavijestio UEFA-u i FIFA-u, a za sada nije poznato kada će prvenstvo biti nastavljeno.

Prošle godine čak tri prekida

Prošle godine grčko prvenstvo je čak tri puta prekidano. Prvi je prekid bio u rujnu zbog pogibije jednog navijača u sukobima tijekom utakmice treće lige između Ethnikosa i Irodotosa, drugi put u studenome zbog fizičkog napada na zamjenika predsjednika Sudačke komisije, a treći put u veljači ove godine zbog divljanja navijača na stadionima. U prva dva slučaja prvenstvo je prekidano na jedan vikend, a nakon posljednjeg incidenta grčka Vlada je prekinula prvenstvo na dva tjedna.

Povratak na Net.hr