NEMA PRODAJE: / Dinamo bi s ovim sastavom konkurirao za naslov europskog prvaka!

Image

Dinamo je jučer završio tužnu epizodu u Ligi prvaka, srušivši još nekoliko negativnih rekorda.

8.12.2016.
15:13
VOYO logo

DINAMO JE NAJGORI KLUB U LIGI PRVAKA: Po jednom negativnom rekordu jedinstveni su u Europi

Image
DINAMO JE NAJGORI KLUB U LIGI PRVAKA: /

Po jednom negativnom rekordu jedinstveni su u Europi

Image
DINAMO JE NAJGORI KLUB U LIGI PRVAKA: /

Po jednom negativnom rekordu jedinstveni su u Europi

Zanimljivo je to, jer igrači ponikli u Dinamu i oni koji su se afirmirali u Maksimiru, na cijeni u Europi. Svakog, barem prosječnog navijača, intrigira činjenica kako bi "plavi" izgledali da nije bilo silnih prodaja i odlazaka iz maksimirske svačionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako je krenula 1.HNL, a ima tome 25 sezona, Dinamo je bio prvak 18 puta, od čega 11 zadnjih sezona za redom. Liga prvaka često je gostovala u Maksimiru, ali Zagrepčani se baš nisu proslavili, iako su plavi dres nosili neki od budućih zvijezda europskog i svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Squawka je složila Dinamovih idealnih 11 od igrača koji su igrali u tom klubu. Možda se ne slažemo s njihovim kompletnim izborom, u napadu bi radije vidjeli Eduarda nego Ćorića. No, prosudite sami...

U obrani Jedvaj, Ćorluka, Lovren i Vrsaljko

Na mjestu vratara, izabrali su vratara Eduarda, koji je ovog ljeta otišao iz Dinama, a sad je treća opcija u Chelseaju. Ovog ljeta je osvojio europski naslov s Portugalom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjestu stopera je Tin Jedvaj koji je s 18 godina prešao u Romu za pet milijuna eura, da bi danas igrao za Bayer Leverkusen. Odigrao je tek 13 utakmica za seniorsku momčad "plavih", a na njegovim transferima okrenulo se 12,65 milijuna eura.

Vedran Ćorluka je u Dinamu odigrao 61 utakmicu i prešao u Manchester City, zatim u Tottenham, a onda se skrasio u moskovskom Lokomotivu. Na njegovim transferima klubovi su potrošili 33,37 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren prodan je za devet milijuna eura Lyonu, nakon što je odigrao 55 utakmica za maksimirsku momčad. Potom je iz Francuske prešao u Englesku, postao član Southamptona, a danas je stup obrane Liverpoola koji je kandidat za europskog prvaka. Platili su ga Redsi 20 milijuna eura, a ukupno se na Lovrenu zavrtjelo 42,4 milijuna funti.

Šime Vrsaljko iz Dinama je otišao u Italiju nakon što je u Maksimiru odigrao čak 96 utakmica, zaigrao za Sassuolo i postao zanimljiv svim najboljim klubovima Serie A. No, ovaj vrijedni Zadranin odlučio se za Atletico Madrid koji ga je ovog ljeta platio 15 milijuna eura. Ukupno se na Vrsaljku "okrenulo" 25 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni red: Brozović, Modrić, Kovačić

Marcelo Brozović također je, kao i Vrsaljko, odigrao 96 utakmica za Dinamo koji ga je prodao Interu za 11 milijuna eura. Jučer je Epic Brozo produljio ugovor s "nerazzurrima" do 2021. godine.

Luka Modrić je najvrjedniji Dinamo eksponat, danas nositelj Realove igre, nekad najbolji Dinamov igrač izrastao je u najboljeg hrvatskog nogometaša, možda i svih vremena. Otišao je u Tottenham 2008. godine za 23 milijuna eura, a četiri godine kasnije, kupio ga je Real za 30 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Luka Modrić morao na posudbe u Zrinjski i Inter, Mateo Kovačić je s 18 godina i 63 odigrane utakmice, iz Dinama otišao ravno u Inter koji ga je platio 11 milijuna eura. Navodno sav novac nije završio u Dinamu, ali to sad nije tema. Nakon toga, mnogi su se pitali zašto je Real na njega potrošio 30 milijuna eura prošlog ljeta, ali s obzirom na Kovačićeve igre, sve je manje takvih upitnika.

Ćorić, Mandžukić, Pjaca

Ante Ćorić još službeno nije otišao iz Dinama, ali navodno je već prodan igrač, s obzirom da se pojavila priča kako ga je Dinamo već prodao agenciji Doyen. S 20 godina odigrao je 91 utakmicu za klub, a vjeruje se da bi ga Dinamo mogao prodati za ne manje od 15 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Pjaca ovog je ljeta prešao iz Dinama u Juventus. Nažalost, trenutačno je ozlijeđen, ali nitko ne sumnja da su Torinezi napravili sjajan posao s ovim 21-godišnjim snažnim napadačem kojeg su platili 23,5 milijuna eura.

Mario Mandžukić je u Juventusu dočekao Pjacu. SuperMario je prava "ptica selica", a iz Dinama je nakon tri sezone 2010. godine prešao u Wolfsburg. Dobre igre u Vučjem gradu odvele su ga u Bayern, s kojim je osvojio europski naslov. Potom je Mandžo sezonu proveo u Atleticu iz Madrida, a sad je drugu sezonu u Juveu. Klubovi su za njega platili ukupno 61 milijun eura odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rog, Halilović, Kranjčar, Eduardo, Olić na "klupi za pričuve"

Nisu to svi Dinamovi poslovi. Na "klupi za pričuve" su sljedeći igrači koji su nosili dres maksimirskog kluba:

Marko Rog (Napoli), Milan Badelj (Fiorentina), Domagoj Vida (Dynamo Kiev), Jozo Šimunović (Celtic), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Eduardo (Šahtar), Ognjen Vukojević (Austria Beč), Alen Halilović (Hamburg), Niko Kranjčar (Rangers), Ivica Olić (1860 Munchen).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo