NEMA MIRA U MAKSIMIRU: / UEFA još jednom žestoko kaznila Dinamo!

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Uefa je na svojoj službenoj stranici objavila kako je zagrebački Dinamo zbog kršenja financijskog fair-playa kažnjen s 200.000 eura.

20.5.2016.
18:15
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Uz ogromnu financijsku kaznu, Dinamo je sankcioniran na način da u sljedećoj sezoni može umjesto 25 prijaviti samo 23 igrača.

Turski i kazahstanski klubovi pod kaznom

Uz Dinamo, sankcionirani su klubovi s istoka Europe, kazahstanska Astana i turske momčadi Trabzonspor i Fenerbahçe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Minus od 6,9 milijuna eura

Dinamo se bezuvjetno složio s plaćanjem kazne kao i s činjenicom da će u sljedećoj sezoni moći registrirati tek 23 igrača za A-listu. Sljedećih godinu dana zagrebački će klub biti pod posebnim Uefinim monitoringom zbog akumuliranog minusa od 6,9 milijuna eura.

Kroz tri godine, Uefa prati poslovanje i maksimalno dozvoljeni minus je pet milijuna eura. S obzirom na prodaju Čopa, Brozovića i Brekala, ta administrativna "smetnja" u Maksimiru bi trebala biti ispravljena u sljedećoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetina: Zadržali smo okosnicu momčadi

"Zbog realiziranih transfera Pinta i Brekala kao i posebnog računovodstvenog tretmana Brozovića i Čopa gdje se veći dio transfera knjiži u 2016. kao i ugovorenih bonusa kod Halilovića i Šimunovića mi sigurno nećemo imati nikakvih problema zadovoljiti kriterije financijskog fair playja. Minus je napravljen planski radi zadržavanja okosnice momčadi i ne prodavanja igrača što smo si mogli priuštiti jer je Dinamo imao dobit iz prenesenih razdoblja s kojim je pokrivao dospjele obveze, a sve, naravno, s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata", rekao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

"Klub je predao detaljan plan poslovanja za 2016. u kojoj je planirano da se navedeni minus stavi u granice financijskog fair playja. Na osnovu tog plana odobrena nam je licenca za europska natjecanja u sezoni 2016./2017. Poslovanje Dinama gdje je kao olakšavajuću okolnost navela da je Dinamo izvršio sve obaveze prema igračima, trenerima, stranim klubovima i agentima", pojasnio je financijski direktor Matej Škegro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo