BIVŠI ČELNIK BiH

‘NEĆEMO ZABORAVITI ŠTO SE DOGODILO: Rakitićev suigrač statusom o Aliji Izetbegoviću podigao prašinu u Srbiji

Zvijezda Barcelone Arda Turan prisjetila se bivšeg predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, koji je preminuo na današnji dan prije 13 godina.

“Nećmo biti osvetoljubivi, ali nikada nećemo zaboraviti što se dogodilo. I sve riječi naših neprijatelja kojih smo se sjetili, na kraju će ostati samo tišina onih koji nam nisu prijatelji. Mi umiremo, ali oni ne pobjeđuju. Bog te blagoslovio, uz dužno poštovanje”, poručio je putem Instagrama bivši kapetan Turske.

Međutim, to se nije svidjelo srpskim tablodima koji su žestoko osudili njegovu objavu.

“SKANDAL: Zvezda Barselone odala počast Aliji Izetbegoviću, a Srbe nazvala neprijateljima!”, naslov je teksta u Kuriru. Pišu kako je zvijezda Barcelone srpski narod iz Bosne nazvao neprijeteljima. Naveli su i to kako je protiv Alije Izetbegovića u Haagu podignuta optužnica za ratne zločine, te da do suđenja zbog smrti nije došlo.

Telegraf se također osvrnuo na status Arde Turana. U tekstu pod identičnim naslovom pišu kako je nogometaš imao prilično neprimeerenu poruku u kojoj je istaknuo da se divi vođi bosanskih Muslimana u vrijeme rata devedesetih.

“Nogometaš Barcelone i reprezentativac Turske, Arda Turan, napisao je skandaloznu poruku na svom profilu na Instagramu u kome je srpski narod iz Bosne nazvao neprijateljskim, a uz to je odao počast Aliji Izetbegoviću”, navodi Telegraf te kao i Kurir ističe da je protiv Izetbegovića bila podignuta optužnica u Haagu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr