NE TAKO UVJERLJIVO: / Trener Golden Statea izabran za najboljeg u NBA ligi

Image

Glavni trener Golden State Warriorsa Steve Kerr očekivano je pobijedio u izboru za najboljeg trenera u prošloj sezoni NBA lige.

26.4.2016.
19:59
VOYO logo

Od 130 novinara s područja SAD-a i Kanade koji su sudjelovali u izboru, njih 64 je Kerra stavilo na prvo mjesto, a trener momčadi koja je u regularnom dijelu sezone postavila novi NBA rekord u broju pobjeda (73-9) osvojio je ukupno 381 bod.

Trener Portlanda drugi

Kerrova trijumf nije bio jako uvjerljiv, jer je trener Portlanda Terry Stotts sakupio 337 bodova. Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich, trostruki dobitnik trofeja Red Auerbach, ove se godine morao zadovoljiti trećim mjestom na koje ga je dovelo sakupljenih 166 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerr je uz pomoć Lukea Waltona, koji je vodio momčad dok se glavni trener oporavljao od operacije leđa, Golden State Warriorse pretvorio u gotovo nepobjedivu družinu koja je postavila brojne rekorde tijekom sezone, kao što su 54 uzastopne domaće pobjede u regularnoj sezoni (uključujući 18 iz prošle sezone), 34 gostujuće pobjede u jednoj sezoni, najbolji start u sezonu (24-0), itd. Warriorsi su postali prva momčad koja u cijeloj sezoni nije izgubila dvije utakmice zaredom. niti doživjela dva poraza od iste momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nelson posljednji iz Golden Statea

Iako je prošle godine u svojoj debitantskoj trenerskoj sezoni u NBA ligi doveo Golden State do najboljeg učinka u ligi, a kasnije i do naslova NBA prvaka, Steve Kerr je morao porušiti brojne rekorde kako bi dobio nagradu nazvanu po legendarnom stanovniku Kuće slavnih koji je s Boston Celticsima osvojio devet pobjedničkih prstena.

Posljednji trener koji je bio proglašen najboljim u NBA ligi vodeći Golden State Warriorse bio je Don Nelson, a nagradu je osvojio za sezonu 1991/92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo