OGLASIO SE

NE PRESTAJU REAKCIJE NA SMRT HRVATSKE LEGENDE: Igrač koji je postao najveća priča SP-a oprostio se od Saračevića

Objavio je njegovu fotografiju i napisao ‘Počivaj u miru’

I dalje stižu reakcije na smrt legende hrvatskog rukometa Zlatka Saračevića. Vijest o njegovoj smrti prenijeli su svi mediji u regiiji, a oglasio se i francuski L’Equipe.

BIVŠI SUIGRAČI I PRIJATELJI OPRAŠTAJU SE OD SARAČEVIĆA: Kajba potpuno shrvan – ‘Tebi prijatelju mir i spokoj, a oni neka gore u paklu’

“Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener,” prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.

Zanimljivo je da se na Instagramu oglasio i javio se i Kongoanac Thierry Gauthier Mvumbi. Riječ je o rukometaši koji je bio zvijezda zadnjeg Svjetskog prvenstva.

IGRAČ KONGA POSTAO PRIČA DANA NA SVJETSKOM PRVENSTVU: Na društvenim mrežama svi su oduševljeni ovim rukometašem

“RIP”, napisao je uz fotografiju Saračevića.

Deset godina u Borcu

Saračević je bio legendarni desni vanjski, a karijeru je počeo u Borcu iz Banja Luke. U Borcu je proveo deset godina osvojivši naslov prvaka bivše države i kup. Iz Banja Luke je 1987. preselio u zagrebački Medveščak gdje je proveo tri godine osvojivši dva Kupa Jugoslavije (1989, 1990).

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. U Francusko je osvojio dvije titule prvaka s Nimesom, a zatim se 1997. vratio u Hrvatsku u redove Zagreba. Tri sezone je proveo u redovima hrvatskog prvaka, a zadnje dvije stanice njegove igrače karijere bile su Veszprem i Zamet gdje je završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.

Uspjesi s reprezentacijom

Saračević je u dresu Jugoslavije osvojio dvije velike medalje – zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu dvije godine kasnije.

Vrhunac karijere doživio je u dresu hrvatske vrste osvojivši zlato na OI u Atlanti 1996. godine. U Atlanti je bio cimer s Iztokom Pucom, koji nas je prerano napustio u listopad 2011.

S Hrvatskom je bio i svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Povratak na Net.hr