NE MOGU MU NIŠTA: / Jokić dobio neočekivanu pomoć i ponovno stao uz rame LeBronu Jamesu

Image
Foto: Profimedia

Denver i Toronto prvi su stigli do meč-lopte za finale konferencija

8.5.2019.
8:38
Profimedia
VOYO logo

Ako Toronto prođe u finale Istočne konferencije, a šanse su mu nakon pete utakmice drastično narasle, neće biti potrebno previše kopati da bi se našao razlog. Drugu utakmicu zaredom Philadelphia je ostala bez pravog učinka Joela Embiida, a kada je tako, onda u sudaru teškaša Sixersi su prilično hendikepirani. Jer ne bi baš bilo točno reći da su ga Raptorsi limitirali s obzirom da je Kamerunac imao problema sa zdravljem posljednja dva dana koja je proveo u krevetu više nego s momčadi.

"Znam da moram raditi bolji posao da bismo pobijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torontova najveća pobjeda

Kao i u Wells Fargo centru prije dva dana, Philadelphiju je opet vukao Jimmy Butler (22 p), a Harrisovih 15 i Embiidovih 13 bilo je puno premalo za ono što su imali Raptorsi. A imali su sjajnog Siakama (25) koji se zbog ozljede gotovo pa nije vidio prekjučer, imali su, ne tako spektakularnog, ali opet dovoljno raznovrsnog Leonarda (21 p, 13 s, 4 a) da bi ostvarili najuvjerljiviju pobjedu franšize u doigravanju s 36 razlike i zabili nikad više trica (16-40). I usput nanijeli gostima poraz kakav u doigravanju nisu doživjeli od 1982. kada ih je Boston u finalu Istoka ostavio na -40.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Philadelphia 76ers guard Jimmy Butler (23) takes a shot as Toronto Raptors forward Kawhi Leonard (2) defends during second half NBA playoff basketball action in Toronto on Tuesday, May 7, 2019., Image: 431637838, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

Prije samo 48 sati Philadelphia je, činilo se, imala sve u svojim rukama, a ne dobije li pravog Embiida, već sljedeća utakmica mogla bi biti njezin kraj sezone, pred kojim je, pak, Portland koji još jednom nije znao kako zaustaviti Nikolu Jokića (25 p, 19 s, 6 a) prije kojeg je u posljednjih deset godina samo LeBron James imao tri utakmce u istom doigravanju s barem 20 poena, 15 skokova i pet asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo Jokić i James

Međutim, Michael Malone istaknuo je jednog drugog koji se ukazao u najboljem izdanju kada je trebalo.

"Mislim da je najbolja stvar kod Paula Millsapa to što vjeruje u sebe i nikad ne pokušava biti nešto što nije. On nije tip koji će vikati i derati se, ali mislim da njegova mirnoća ima utjecaj na naš tim", rekao je Denverov trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četverostruki All-Star 19 od svoja 24 poena zabio je u prvom poluvremenu u kojemu su Nuggetsi već slomili veći dio otpora gostiju (+20) kod kojih je prva petorka donijela točno polovicu koševa. Što je mizerno, posebno od druge zvijezde C. J.-a McColluma koji je ostao na 12, dok je Lillardu za 22 trebala 21 lopta.

NBA, 7. svibnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toronto - Philadelphia 125:89 (3-2) Denver - Portland 124:98 (3-2)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo