PONIŠTENA MU PUTOVNICA

NBA ZVIJEZDA ZADRŽANA U ZRAČNOJ LUCI: ‘Erdogan je Hitler našeg doba!’

Turski košarkaš Enes Kanter, član NBA momčadi Oklahoma City Thundera zadržan je u bukureštanskoj zračnoj luci gdje je prisilno proslavio svoj 25. rođendan. Razlog je neispravna putovnica koju su mu turske vlasti poništile, jer je Kanter žestoki kritičar aktualnog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Kanter, kojega se obitelj u Turskoj odrekla zbog njegovih političkih stavova, najavio je kako se vraća u SAD gdje će u utorak održati konferenciju za medije. On podržava turskog političara Fethullaha Güllena koji je već 15 godina u egzilu u SAD-u.

Kanter je bio na turneji u sklopu svoje Fundacije. Da su ga Rumunji izručili Turskoj, završio bi na dugogodišnjoj robiji. NBA zvijezda je preko Twittera poručila:

“Poništena mi je putovnica zbog mojih političkih statova. Nevjerojatno, a on je u Washingtonu napadao ljude na ulici”, referirajući se na događaj kad su se Erdoganovih tjelohranitelji sukobili s prosvjednicima.

Povratku Kantera u SAD pomogli su i iz State Departmenta. Iz Bukurešta je otputovao u London. Za sadašnjeg turskog predsjednika, ovaj košarkaš nema lijepe riječi:

“Erdogan je grozan čovjek, diktator, Hitler našeg doba”, kazao je Kanter.

Erdogan udario i na legendarnog nogometaša

Zanimljivo je da je Erdogan udario na najveću zvijezdu turskog nogometa, Hakan Şükür se u nemilosti zbog kritite predsjednika koji je naredio da se sa službenih stranica izbrišu svi golovi ovog igrača koji je najbolji strijlac u povijesti turske reprezentacije, a prijeti mu i konfiskacija imovine u Turskoj.

Povratak na Net.hr