ANTISEMITIZAM

NAVIJAČI ARSENALA SE OSRAMOTILI: Na odvratan način provocirali Tottenhamove pristalice

Navijači Arsenala osramotili su se uoči derbija sjevernog Londona protiv Tottenhama prošlog vikenda. Putujući podzemnom željeznicom na White Hart Lane, neki su si dali oduška i u navijačke pjesmice ubacili i posve neprimjeren, antisemitski sadržaj.

Tottenham je klub popularan među židovskom zajednicom u Londonu, što je nekim Arsenalovim navijačima bilo dovoljno za uvrede na račun suparnika.

Kamere u podzemnoj željeznici su, dakako, sve zabilježile, pa bi ovim navijačima moglo prisjesti navijanje. Vjerojatno ih očekuje zabrana odlaska na utakmice, a moguće je da se protiv njih povede i pravosudni postupak.


Chelseajevi navijači kažnjeni

Mogli bi loše proći, poput navijača Chelseaja koji su u pariškom metrou, uoči utakmice s PSG-om, izazvali javnu sablazan zbog pjesama rasističkog sadržaja i činjenice da jednom crncu nisu dozvolili ulazak u vlak. Nakon toga, kažnjeni su zabranom odlaska na utakmice u trajanju od čak pet godina.

Sukob uoči utakmice

Utakmicu Tottenhama i Arsenala obilježilo je, pored izgreda u podzemnoj željeznici, navijački sukob. Na ulicama u blizini stadiona, sukobljene strane obračunavale su se bocama i dimnim bombama, a morala je intervenirati i policija.

 

Povratak na Net.hr