ČERUPANJE VELIKANA

NASTAVLJA SE EGZODUS POD ‘TORNJEM’: Nakon Zubca i Žižića, još jedan talent odlazi iz Cibone

Cibona je na najboljem putu da izgubi još jednog talentiranog igrača, na odlasku iz kluba je Nik Slavica, piše košarkaški portal Sportando, pozivajući se na informaciju koju je objavio poznati novinar David Pick.

Ako se to ostvari, Slavica će krenuti putem Ivice Zubca i Ante Žižića. Zubac, koji je ove godine debitirao u NBA ligi i igra sjajno za Lakerse, otišao je početkom prošle godine iz Cibone u Cedevitu, da bi se zbog neriješene situacije na kraju skrasio u Mega Leksu, momčadi svog menadžera Miška Ražnatovića.

Ante Žižić je polovicom ove sezone, za odštetu od 150.000 eura napustio Cibonu i prešao u turskog euroligaša Daruşşafaku, a na ljeto će u NBA, u Boston Celticse koji su ga izabrali na draftu prošle godine.

Aco zbog toga otišao iz kluba

Cibona je u sve težoj situaciji, zbog prodaje Žižića je ostavku u klubu podnio hrvatski izbornik Aleksandar Petrović i na kraju završio na sudu s direktorom kluba Domagojem Čavlovićem kojeg je optužio da radi u korist menadžera, a ne kluba.

Sve u svemu, žalosna situacija za nekadašnjeg dvostrukog europskog prvaka koji je postao samo kratkotrajna prolazna stanica za talentirane igrače.

Dvadesetogodišnji Nik Slavica ove sezone je u momčadi Damira Mulaomerovića ima učinak od 6,7 poena i 3,7 skokova u ABA ligi.

Povratak na Net.hr