EMOTIVNA PRIČA

NAPOKON ZNAMO TKO JE ON: Pronađen je dječak koji je oduševio Messija

Prošlog tjedna fotografija dječaka u dresu napravljenom od plastične vrećice s brojem deset i imenom Lionela Messija na njemu postala je viralna.

Argentinski nogometni savez ali i tim zadužen za vođenje Messijevih društvenih mreža krenuli su potragu za njim.

Misterij oko identiteta dječaka mogao bi biti  riješen. Kako javlja BBC čini se da je najveći Messijev obožavatelj petogodišnjak Murtaza Ahmadi iz Afganistana, točnije iz okruga Jaghori, a ne kako je ranije objavljeno iz Iračkog Kurdistana.

Naime, Afganistanac Azim Ahmadi, koji živi u Australiji, objavio je fotografiju svoga nećaka te tvrdi da se on nalazi na orginalnoj fotografiji. Sudeći prema sličnosti teško da bi moglo biti riječi o pogrešci.

Kako je nastala?

Azim je spojio BBC i s ocem dječaka Arifom, koji je također potvrdio da se on nalazi na orginalnoj fotografiji. Prema njemu fotografiju je napravio njegov najstariji sin Hamayon te ju je prvotno objavio na Facebooku.

“Dječak stvarno obožava Messija i nogomet. Mi mu nismo u mogućnosti kupiti dres. Ja sam obični poljoprivrednik. Zbog toga su djeca odlučila korisiti plastične vrećice”, kaže dječakov otac te dodao je da je Murtaza jako sretan jer je postao slavan.

“Čuo je o tome od prijatelja koji imaju pristuo internetu. Pozvali su nas i ispričali na o tome. On se sada nada da će mu srane zemlje pomoći da upoznamo Messija”.

Lažnjak iz Kurdistana

Ako se ovo pokaže istinitim, to će biti veliki udarac za kurtistansku televiziju koja je ranije identificirala iračkog dječaka kao onog s orginalne fotografije.

Naime, u ponedjeljak je jedna tamošnja televizija objavila da je pronašla dječaka po imenu Homin, koji živi u gradu Dokuku u Kurdistanu, i također obožava peterostrukog dobitnika Zlatne lopte. Objavili su i da je upravo je zbog toga i napravio dres od plastične vrećice.

“Sviđa mi se Messi. Sjajan je nogometaš”, izjavio je Homin za Kurdistan24tv napomenuvši da je fotografija, koja je obišla svijet, napravljena prije dvije godine.

Na snimci Kurdistan24tv-a može se primijetiti da je dječak napokon dobio pravi dres. Također, objavljeno je i da živi s majkom, dok mu se otac bori protiv ISIS-a.

Dok su mnogi s oduševljenjem primili ovu vijest, neki su tvrdili da to nije on jer dječakove uši s originalne fotografije ne odgovaraju onima na novoj. I izgleda da su bili u pravu.

Povratak na Net.hr