NAKON TRANSFERA U JUVENTUS: / Otkrivena velika istina o Mariju Mandžukiću

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nakon što je Mario Mandžukić načinio veliki korak u karijeri i potpisao za slavni Juventus, novinari su se raspisali o hrvatskom reprezentativcu, a urednici portala Goal.

23.6.2015.
22:25
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Mario Mandžukić sletio je u Torino kao velika zvijezda. Trener Juventusa Massimiliano Allegri divi se hrvatskom napadaču, a nakon odlaska Carlosa Teveza iz momčadi, odnosno povratka u Argentinu gde želi završiti karijeru, Mandžukić je dobio ulogu čovjeka koji mora zamijeniti Teveza. No, u Atleticu je imao istu tu ulogu, samo kao zamjena za Diega Costu. Sad, je li ispunio zadatak ili nije, ostavljamo vama na prosudbu.

Pregršt je pitanja o Mandžinom odlasku iz Bayerna i Atletica

Pregršt je pitanja o Mandžukićevom odlasku. Zašto je igrač koji je zabio 20 golova u prošloj sezoni tako lako pušten iz Atletica? Je li se zaista posvađao s Diegom Simeoneom, je li nešto kumovalo njegovom odlasku iz Madrida, ili jednostavno nisu bili zadovoljni s Mandžom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanja je pregršt. Veo tajni stoji nad ovim transferom, a urednici portala Goal.com odlučili su odgovoriti na pitanja o Mandžukiću.

Tako je Christian Nier, urednik njemačkog izdanja Goala otkrio zašto je Mandžukić otišao iz Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Bayernu je situacija s njim bila vrlo čudna. Gotovo je stalno zabijao, a Bayern ga se želio riješiti.Kružile su glasine da ga u svlačionici baš i nisu vidjeli kao timskog igrača, a to u Bayernu ne prolazi. I onda je došao poraz 0:4 od Reala, Pepovo priznanje kako je sam kriv jer je postavio pogrešnu taktiku i Mandžino podmuklo cerekanje... A kad Guardiola ne voli igrača, taj nema šanse o(p)stati", jasan je Nier.

Simeone mijenja način igre u Atleticu

Ander Bilbao, urednik španjolskog izdanja Goala, osvrnuo se na odlazak iz Atletica. Mandžukić je u sezoni 2014/15 bio jedan od najboljih igrača Diega Simeonea, argentinski stručnjak više je puta hvalio Hrvata, ali na kraju je pukla "ljubav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od glavnih razloga Marijeve prodaje je Simeoneova želja da oper promijeni način igre. Na početku prošle sezone, prilagodio ga je Mandžukiću, ali već na zimu dovođenjem Torresa krenule su promjene. Simeone je dobio što je tražio jer Griezmann je zabljesnuo, a dolazak Vietta znači definitivan povratak na način igre koji mu je donio naslov prvaka", objašnjava Bilbao, te dodaje:

"Da, točno je da je Simeone hvalio Mandžukića tijekom sezone, koliko je važan igrač, ali nije posve jasno je li Mario bio Simeoneova želja ili su i te pohvale bile u svrsi dizanja cijene jer je znao da će ga prodati", jasan je Bilbao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus kao novo veliko poglavlje u karijeri

Dolaskom u Juventus za hrvatskog reprezentativca počinje novo poglavlje u karijeri. Netko će reći i važnije od španjolske "avanture" jer je Juventus veći klub od Atletica. Nema sumnje da je Juventus pravi klub za njega, momčad koja igra napadački, onako kako to Mandžo voli. Urednik talijanskog izdanja Goala Federico Casotti navodi da su u Juventusu svjesni kakvog su dobrog igrača dobili, ali i da je velika razlika između njega i Teveza koji je bio ikona navijača.

"Svi su u Italiji svjesni kolika je razlika između Carlosa Teveza i Marija Mandžukića. Tevez je jedinstven igrač, koji zabija golove, može podići momčad, gotovo sam riješiti utakmice... Neslužbeno je bio kapetan, vrlo čvrst, karakteran, karizmatičan. Mandžukić je tipična devetka, puno vještiji od Llorentea, koji se može dobro nadopunjavati s Dybalom. Jasno je da Mandžukić nema tu crtu vođe kakvu ima Tevez i zato Juventus traži još jednog ofenzivnog veznjaka (Oscar?) za igru 4-3-1-2", navodi urednik, te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveća je dvojba ipak: kako će Mandžo igrati s Alvarom Moratom? Jasno je da ne mogu igrati zajedno, a rotirati ih može biti riskantno. S druge strane, Allegri je pokazao koliko je mudar trener, koji može voditi ambicioznu momčad i napraviti da se svaki igrač osjeća važnim. Pa ako je uspio izvući najbolje iz Teveza i Vidala, zašto bi ga brinuo Mandžukić?!"

Englezi ga nisu htjeli

Sam Lyon, urednik britanskog izdanja Goala, otkrio je pak zašto engleski klubovi nisu participirali u utrci za Mandžukićem. Što je bilo čudno, ako se uzme u obzir da se hrvatski reprezentativac nazabijao golova u svakom klubu u kojem je igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, njegovo se ime vrlo malo spominjalo ovdje, i čudi me da je tako. Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Tottenham... svi klubovi traže izvrsne napadače. I imaju novca da ih plate. Možda se Mandžukić zapravo rano dogovorio s Juventusom te poslao jasne signale da engleski klubovi nemaju šanse, jer je već donio odluku", objašnjava Lyon.

"No, isto tako nisam siguran da bi on bio prvi izbor najvećih premijerligaških klubova, tim više što su svi sada opsjednuti tempom. I takve igrače svi ovdje traže u napadu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo