NAKON LONDONSKOG ŽDRIJEBA: / 'To je jedno od gostovanja kojima se nisam nadao'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska Davis Cup reprezentacija će od 18. do 20.

21.7.2015.
13:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Bit će to drugi dvoboj Hrvatske i Brazila, a prvi nakon 2008. godine, kad su Brazilci gostovali u Zadru, također u dvoboju kvalifikacija za Svjetsku skupinu. Hrvatska je tada slavila s 4-1. Dva boda donio je Ivo Karlović, a jedan Mario Ančić, u iznimno neizvjesnim dvobojima.

Hrvatska je nastupila oslabljena, jer je zbog upale živca i djelomične paralize lica od nastupa morao odustati Marin Čilić, koji bi u rujnu trebao predvoditi Hrvatsku u pokušaju zadržavanja statusa među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci ove godine izgubili od Argentine

"To je jedno od gostovanja kojima se nisam nadao. Brazil je neugodna ekipa. Prošle su godine u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu izbacili Španjolsku. Imaju jedan od najboljih parova u svim reprezentacijama, Marcela Mela i Brunu Soaresa, a tu je i Thomaz Bellucci koji je sjajan na zemlji, a vjerujem da ćemo igrati na zemlji, u dvorani", rekao je aktualni pobjednik US Opena na druženju s medijima i obožavateljima u Zagrebu.

"Mi imamo sjajnu ekipu i veliku kvalitetu. Vjerujem da ćemo biti favoriti u tom susretu, uz Bornu (Ćorića), Ivana (Dodiga) i Draganju. Motiv nam je povratak u Svjetsku skupinu i kao krajnji cilj osvajanje Davis Cupa. Ovo nam je prva stepenica", dodao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci su u 1. kolu Svjetske skupine ove godine poraženi od polufinalista Argentine s minimalnih 3-2. Joao Souza je donio jedan bod prvog dana, Melo i Soares su slavili u parovima za vodstvo Brazila 2-1, no posljednjeg dana su Mayer i Delbonis svladali Souzu, odnosno Thomaza Belluccija i preokretom izborili plasman u četvrtfinale.

Neugodan protivnik

Brazilcima su najbolji rezultati u Davis Cupu dva polufinala, izborena 1992. i 2000. godine. Na domaćem terenu gotovo uvijek igraju na zemljanoj podlozi, a posljednji poraz pred svojim navijačima doživjeli su 2009. godine od Ekvadora (2-3), baš u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od igrača koji su prije sedam godina gostovali u Zadru, za očekivati je da će ponovno u sastavu biti Marcelo Melo, pobjednik Roland Garrosa u paru s našim Ivanom Dodigom koji u Davis Cupu ima sjajnih 12-2, te Thomaz Bellucci (16-12 u pojedinačno u Davis Cup). Za očekivati je da će im izbornik Joao Zwetsch pridružiti Joaoa Souzu i Brunu Soaresa koji su sudjelovali i u porazu od Argentine.

Parovi kvalifikacija za Svjetsku skupinu (18 - 20. rujna): Brazil - HRVATSKA Indija - Češka Švicarska - Nizozemska Rusija - Italija Uzbekistan - SAD Kolumbija - Japan Dominikanska Republika - Njemačka Poljska - Slovačka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo