NAJMLAĐI STRIJELAC VATRENIH: / Ivanušec je hrvatski Xavi Hernandez

Image

Hrvatska je i drugi put izgubila nakon jedanaesteraca na China Cupu, nakon Čilea, Čačićeva momčad poražena je i protiv Kineza (4:5, 1:1) i zauzela posljednje, četvrto mjesto na turniru.

14.1.2017.
11:24
VOYO logo

ZADNJI NA TURNIRU: Hrvatska ponovno izgubila u ruletu jedanaesteraca

Image
ZADNJI NA TURNIRU: /

Hrvatska ponovno izgubila u ruletu jedanaesteraca

Image
ZADNJI NA TURNIRU: /

Hrvatska ponovno izgubila u ruletu jedanaesteraca

Jedini gol za Hrvatsku, u svom debiju, postigao je Luka Ivanušec. Veznjak Lokomotive odigrao je dupli pas s Franom Tudorom koji ga je sjajno pronašao povratnom loptom, a 18-godišnji Varaždinac zatresao kinesku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen 1998.

Veznjak Lokomotive rođen je 26. studenog 1998. godine, a s 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana postao je najmlađi strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, srušivši rekord Ivana Rakitića koji je 2007. protiv Andore zabio s 19 godina, šest mjeseci i dva dana.

Zgodan statistički podatak, ali Ivanušec je napravio sjajan posao u Kini i pokazao da se na njega može računati u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On može biti vrhunski igrač. Iznimno je potentan s jako dobrim prvim korakom, brz i konkretan, tehnički je jako dobar. Pravi suvremeni vezni igrač pred kojim je velika budućnost. I u glavi je odličan, skroz je posvećen nogometu. Po načinu igre mogao bih ga usporediti s Xavijem Hernandezom, Ivanušec je taj tip igrača, supermoderni veznjak", kazao je svojedobno trener mlađih kategorija lokosa Mario Pinčić za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec je iz Ljubešćice pokraj Novog Marofa, igrao je i futsal, a u Varaždin ga je 2010. doveo Zoran Kastel. Lokomotiva ga je primijetila na turniru kadeta 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji je igrao na SP-u U-17 u Čileu, zabio je gol protiv SAD-a, a potom je nastupio i na EP-u U-19. Definitivno je materijal za Vatrene...

Drugi najmlađi iza Pjace

Ivanušec se u prosincu prošle godine, prije nešto više od mjesec dana, upisao u listu Lokomotivinih strijelaca. Gosti su pobijedili Cibaliju, a varaždinski tinejdžer je s 18 godina i 7 dana postao drugi najmlađi strijelac lokosa. Mlađi od njega bio je samo Marko Pjaca koji je prvi ligaški gol postigao sa 17 godina, deset mjeseci i devet dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo