NAJBOLJI HRVAT IZNENADA DOBIO ZABRANU: / Usred utrke suspendiran zbog sumnje na doping!

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

31-godišnji Varaždinac, koji je još u utorak sudjelovao u trećoj etapi i okončao ju na 62. mjestu, nije jedini kojemu je dignuta "rampa"

15.5.2019.
11:55
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Međunarodna biciklističa organizacija (UCI) suspendirala je najboljeg hrvatskog biciklista Kristijana Đuraseka!

Naime, sumnja se da je Đurasek koristio doping i to još 2017. godine, a vijest je stigla tijekom utrke Tour of California na kojoj nastupa sa svojim UAE Team Emiratesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljao Hrvatsku

31-godišnji Varaždinac, koji je još u utorak sudjelovao u trećoj etapi i okončao je na 62. mjestu, nije jedini kojemu je dignuta "rampa" nakon operacije Aderlass, Slovenci Borut Božić i Kristijan Koren te Talijan Alessandro Petacchi također su suspendirani i to zbog "grijeha" iz 2012., odnosno 2013. godine. Božić je u mirovini, dok je Petacchi već bio suspendiran prije 17 godina, a pamti 48 etapnih pobjeda s Gira, Toura, Vuelte...

Dopinška afera Aderlass povezana je s njemačkim liječnikom Markom Schmidtom koji je uhićen 27. veljače, za vrijeme Svjetskog prvenstva u nordijskom skijanju u Seefeldu u Austriji. U sklopu te afere priveden je 21 sportaš, osam različitih nacionalnosti i pet različitih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, hrvatski biciklist trebao je nastupiti na skorašnjem Tour de Franceu, a Hrvatsku je predstavljao na Olimpijskim igrama u Londonu i Rio de Janeiru.

Što se tiče njegovih najvećih uspjeha, treba istaknuti pobjedu na Tour of Turkeyju 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo