Nadal od ponedeljka ponovo broj jedan

Nadal nasleđuje Novaka

5.10.2013.
14:49
VOYO logo

Španski teniser Rafael Nadal vratiće se na prvo mesto ATP liste u ponedeljak, plasmanom u finale turnira u Pekingu, prenosi B92.

Nadal je do plasmana u finale došao pošto mu je Čeh Tomaš Berdih predao meč u polufinalu pri vođstvu Španca sa 4:2 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu najnovije ATP liste Nadal će naslediti Novaka Đokovića, koji je posle Pekinga prvu poziciju mogao da zadrži samo ako osvoji titulu, a Španac ne dođe do finala.

Nadal će u Pekingu igrati 13. finale ove sezone, a za titulu će se boriti sa boljim iz susreta između Đokovića i Francuza Rišara Gaskea od 13.30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španac je posle plasmana u finale turnira u Pekingu došao do 68 pobede ove sezone, uz koje ima samo tri poraza.

27-godišnji Nadal je do sada u dva navrata bio najbolji teniser sveta, a prvu poziciju na ATP listi držao je 102 nedelje do sada. Nadal je prvi put postao broj jedan 18. avgusta 2008. godine i na toj poziciji se zadržao 46 nedelje. Ponovo je preuzeo prvo mesto od Rodžera Federera 7. juna 2010. godine, potom je vladao 56 nedelja, pre nego što ga je Đoković pretekao 4. jula 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je zbog pauze zbog povrede kolena pao na ATP listi pošto je sedam meseci bio van terena, na koji se vratio u februaru. Od tada ima skor 65-3, osvojio je deset titula, uključujući i one na Rolan Garosu i US Openu, uz pet trofeja na Mastersima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo