BRUTALAN NAPAD BBB-a: / 'Ovo je najveća sramota hrvatskog sporta! Nokautirali su vratara, a našim igračima vikali Ubij Srbina!'

Image

Nakon incidenta u Domu sportova tijekom derbija hrvatskog futsala između Nacionala i Futsal Dinama,

31.3.2016.
8:29
VOYO logo

Duboko smo razočarani zbog incidenta koje su priredili naše kolege članovi kluba Futsal Dinamo, odnosno njihovi navijači na koje se pozivaju.

Sramotnim smatramo istup glasnogovrnika kluba Futsal Dinama LukeCapara koji je izjavio da je povod incidentu provakacije od strane Nacionala i koji je na taj način opravdao sve što se događalo na terenu. Još je sramotnija izjava trenera Futsal Dinama MićeMartića koji je optužio čelnika našeg kluba za provociranje koje se nije dogodilo i koji je nakon utakmice u službenim prostorijama prozivao Upravu Nacional Zagreb za incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijepo promatrali

Umjesto da igrači Futsal Dinama koji su u nekoj simbiozi sa navijačima pomognu u rješavanju incidenta i smiruju navijače, igrači Futsal Dinama su sve slijepo promatrali i sve probleme prebacili na pojedince od kojih se ograđuju a do prije utakmice su se kleli u njihovu vjernost. Futsal Dinamo je pokazao zbog čega postoji i koji su njihovi konačni ciljevi a ti ciljevi nemaju veza sa sportom i natjecanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakom čovjeku zdravog razuma je bilo jasno da se ovaj incident samo čekao i eskalirao je večeras. Uprava kluba je u više navrata protestirala prema sucima koji su u više navrata oštetili Nacional Zagreb. Zbog grube te pogibeljne igre igrača Futsal Dinama koji nam nisu mogli parirati igrom na terenu pa su se iživljavali grubim stratovima uz sudačko dopuštenje, a pogotovo zbog pogibeljnog strarta na KristijanuČujecu kojem se nekoliku minuta ukazivala pomoć na terenu i izvan njega a da suci za taj nisu svirali niti prekšaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci se prepali

Suci su se prepali atmosfere i to je bilo vidljivo. U posljednjim sekundama prvom poluvremena semafor je zakazao i mi u Nacionalu smo mislili je je vrijeme isteklo, međutim samo su iz Futsal Dinama znali o čemu se radi i da u stvari ostaje još jedna minuta za igranje. Zar je zabranjeno navijati za svoj klub usred Zagreba?

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAVIJAČKO DIVLJANJE NA UTAKMICI FUTSALA: Ovako su izgledali neredi u 'dvojci' Doma sportova

Image

NAVIJAČKO DIVLJANJE NA UTAKMICI FUTSALA: Ovako su izgledali neredi u 'dvojci' Doma sportova

Naša uprava kluba i igrači su od sudaca tražili objašnjenje i taj čin je izazvao revolt huligana na tribinama koji su krenuli u obračun sa Upravom i igračima Nacionala Zagreb. Nisu se birala sredstva da se nanese šteta našem klubu, a u pomoć huliganima priskočili su i zaštitari kluba odnosno članovi koji samo odrađuju taj posao za vrijeme utakmice.

Pavlić nokautiran

Naš vratar IvanPavlić nokautiran je pred očima predsjednika i igrača futsal Dinama kako se vidi na slici, a dotični nije niti reagirao. Sramota. Kristjan Čujec je dobio udarac u glavu, ostali igrači su u šoku promatrali što se događa a na terenu nije bilo zaštitara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Futsal Dinamo je morao hitno reagirati i poslati pismo isprike prema Nacionalu Zagreb, međutim i to se nije dogodilo jer im treba vremana da slože konstrukciju sa lažima kako bi obmanuli javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeđanje stranaca

Vrijeđanje prema našim srpskim internacionalcima "Ubij srbina..., Budemo vas vješali..., Srbe na vrbe..." pa preko navijanja "Ubij, ubij tovara..., jebo vas Hajduk.." je samo dio repertoara navijača koji vode taj klub. Zar je to poruka našim internacionalcima koje traži pola Europe a oni su izabrali da brane boje hrvatskog kluba? Zar oni misle da će strategijom zastrašivanja doći do rezultata? Ovo večeras je bila neviđena sramota koju hrvatski sport nikad nije doživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional je u Dom sportova došao po pobjedu a neki ljubitelji Futsal Dianam očito to nisu mogli mirno gledat. U prvom poluvremenu smo imali 17 udaraca i vostvo od 2:0, dok je domaćin skupio jedva jedan udarac prema našem golu i tri puta prešao polovicu terena.

Mi upotpunosti razumjemo revolt navijača Futsal Dinama zbog nemoći svog voljenog kluba u večerašnjoj utakmici, ali ići u ovakav obračun sa igračima našeg kluba je nešto što ne spada u domenu sporta. Ovo je najveća sramota našeg sporta i očekujemo od nadležnih da najrigiroznije sankcioniraju organizatora utakmice i sve sudionike ove sramote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Nacionala Zagreb

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo