Kad se one nađu u oktogonu

SEKSI I BRUTALNO NA KVADRAT: Ženske MMA borbe u donjem rublju osvajaju svijet

MMA i UFC u svijetu gaje veliku popularnost kod ljubitelja borilačkih sportova. Posljednjih godina, mješoviti borilački sportovi postali su jako popularni i sve veći je broj poklonika ovoga sporta koji je zaista brutalan. Međutim, MMA je dobio svoju, nećemo reći nježniju stranu, ali ljepšu za oko, to sigurno. Naime, LFC – Lingerie Fight Championship (eng. natjecanje u borbama u donjem rublju) je natjecanje u kojem se žene borci u oktogonu sučeljavaju noseći samo donje rublje.

Ovo kontroverzno natjecanje djelo je američkog modela Ronija Taylora. Iako je veliki broj onih koji su izkritizirali ovaj projekt, nazivajući ga šovinističkim i degradirajućim za žene, dvorane u kojima se borbe održavaju uglavnom su pune.

Uz to, postoji mišljenje prema kojem ovaj sport ima negativan utjecaj na žensku MMA scenu. Prvenstveno se tu misli na prestižni UFC, u kojem se natječu zvijezde poput Ronde Rousey, Holly Holm ili Joanne Jedrzejczyk, ali čija se ženska konkurencija koja je iznimno jaka, stalno susreće s predrasudama koje veliki broj MMA zaljubljenika ima prema ženama u borilačkim vodama, pogotovo u MMA.


Poput borbe Playboyevih zečica

Što se tiče LFC borbi, vrijedi istaknuti kako one izgledaju namješteno poput američkih kečera, koji su jako popularni u SAD-u. U pojedinim trenucima čak podsjećaju na borbe Playboyevih zečica kojima je održan polusatne instrukcije u hrvanju.

Ipak, mnogi će se, a ponajviše muškarci, složiti da je LFC u najmanju ruku “gledljiv”. Što vi mislite o tome?

Povratak na Net.hr