[VIDEO] SRAMOTA

OVAKO SU ARKAN I LEGIJA NAMJESTILI JEDNU OD NAJSKANDALOZNIJIH UTAKMICA: Sa džipovima na terenu promijenili povijest jugo-nogometa

‘Takvo je vrijeme i gotovo, i onda morate, razumiješ’

Prije gotovo tri desetljeća, točnije 1993., u samom jeku četničkog orgijanja po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, na stadionu u Novom Pazaru dogodio se jedan od najvećih skandala u povijesti nogometa na ovim prostorima, piše portal Penal.ba

SKANDALOZNA MAMIĆEVA OBJAVA: Otkrio svima plaće Nenada Bjelice i cijelog stručnog stožera i poručio – ‘Game over’

Incidenti na utakmici

Naime, igrala se utakmica druge tadašnje jugoslavenske lige između domaćeg Pazara i gostiju iz Prištine, čiji je prvi čovjek tada bio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Spomenuti portal piše kako je utakmica bila popraćena velikim brojem incidenata, a sve je eskaliralo pred kraj utakmice kada je krenulo vrijeđanje Ražnatovića, koji je sjeo u svoj džip i zajedno sa svojim prijateljem i partnerom u ratnim zločinima Miloradom Ulemekom Legijom uletio na teren i prekinuo dvoboj. Bilo je to prilično kaotično.

‘Takvo je vrijeme i gotovo’

Nakon toga, otišli su do čelnika Pazaraca i na samo sebi svojstven način tražili da utakmica bude prekinuta i registrirana neriješenim rezultatom.

“Takvo je vrijeme i gotovo, i onda morate, razumiješ”, rekao je tada Arkan.

Prilikom izlaska sa stadiona, stoji u tekstu, delegacije nogometnog kluba Prištine ponovno je došlo do incidenta. Naime, domaći navijači su kamenovali autobus s gostujućim nogometašima, a onda i kolonu automobila u kojoj su bili Ražnatović i Ulemek.

‘Od tog trenutka postalo je jasno da će se povijest jugoslavenskog nogometa izmjenjivati’

“Od tog trenutka postalo je jasno da će se povijest jugoslavenskog nogometa izmjenjivati i stvarati na razne metode koje nemaju nikakve veze sa samim sportom”, stoji u tekstu.

Kako je sve izgledalo pogledajte u videu.

Povratak na Net.hr