Noći će biti burne

VATROMET SEKSA U RIJU: Ovo je potpuno ludo! Svaki sportaš na Olimpijskim igrama dobit će 42 kondoma!

Organizatori Olimpijskih igara u Rio de Janeiru osigurali su čak 450.000 (!) kondoma za sportaše koji će sudjelovati na najvećem sportskom događaju na svijetu.

Kad se uzme u obzir da će na Igrama nastupiti oko 10.500 sportaša, ispada da na svakoga dolazi čak 42 kondoma! Za natjecanje koje traje 17 dana. Ako su organizatori dobro procijenili, čini se da nas čekaju najpromiskuitetnije olimpijske igre u povijesti.

U Londonu triput manje

Brojka od 450.000 kondoma je čak tri puta veća od one koju su sportašima namijenili organizatori prošlih Igara u Londonu. A i tih 150.000 je bilo dovoljno da engleski tabloidi nazovu te Igre ‘najnapaljenijima’ u povijesti. Što li će tek reći na brazilski broj kondoma?!

“Stvarno ogroman broj kondoma. Ali daleko je od istine opis događaja u Olimpijskom selu. Nije to nikakav vatromet seksualnih aktivnosti. Govorimo o sportašima koji su usredotočeni na ostvarivanje najboljih rezultata u njihovim životima”, rekao je Guardianu umirovljeni britanski veslač Zac Purchase, osvajač olimpijskog zlata i srebra.

‘Vulkan oslobođenog hedonizma’

No, ne slažu se svi s njim. Australski strijelac Mark Russell jednom je prilikom ustvrdio da je Olimpijsko selo mjesto s najviše testosterona na svijetu. Jedan je, pak, stolnotenisač nakon Pekinga 2008. nazvao olimpijske igre ‘festivalom seksa’ i ‘vulkanom oslobođenog hedonizma’.

Kondomi su sportašima prvi put dijeljeni u Seulu 1988. kada ih je na raspolaganju bilo 8500. Samo četiri godine kasnije u Barceloni podijeljno je čak 90.000 kondoma. U Sydneyju 2000. su organizatori nabavili 70.000 kondoma, ali nakon što su svi ekspresno razgrabljeni, morali su pribaviti dodatnih 20.000.

Povratak na Net.hr