KAOS U PRIŠTINI

UDRUŽIVANJE SA SRBIMA ČESIMA SE OBILO O GLAVU: Kosovari brutalno pretukli navijača pa se time hvalili na Facebooku

Češki navijači podržali su Srbe i provocirali Kosovo, čak su i pokušali na teren spustiti dron na kojem piše “Kosovo je Srbija”

Nogometaši Kosova došli su do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti svladavši u u okviru kvalifikacija za EURO 2020 u Prištini Češku sa 2:1.

Kosovovari su do trijumfa došli preokretom jer su u 16. minuti Česi poveli preko Schicka. U 20. minuti izjednačio je Muriqi, a u 67. minuti pobjedu je Kosovarima donio Vojvoda.

Kosovo je neočekivano na vrhu ljestvice sa osam bodova iz četiriju susreta, a iza njih su Engleska (6), Češka (6), Bugarska (2) i Crna Gora (2).

PORTUGAL ZABIO SRBIJI ČETIRI KOMADA USRED BEOGRADA: Utakmicu svjetskih prvaka obilježio bizaran incident

Nekoliko incidenata

Nažalost, prije i nakon utakmice Kosova i Češke dogodilo se nekoliko incidenata od kojih je jedan čak i zabilježen kamerom.

Nekoliko navijača nogometnog kluba Priština, poznatih pod imenom Plisat, presrelo je jednog starijeg navijača sa češkom zastavom i zadalo mu nekoliko udaraca poslije čega je ostao na zemlji bez svijesti dok su napadači pobjegli. Video se ubrzo pojavio na Instagramu i Facebooku. Objavili su ga navijači Prištine i stranica Ultras Kosova, no ubrzo je izbrisan zbog eksplicitnog nasilja.

Češki navijači podržali su Srbe i provocirali Kosovo, čak su i pokušali na teren spustiti dron na kojem piše “Kosovo je Srbija”, ali ih je policija u tome spriječila. Inače, i Srbi su upisali poraz od Portugala usred Beograda, gdje su izgubili sa 4:2.

 

Povratak na Net.hr