'UMJETNOST PROVOCIRA'

UDRI MUČKI: Ljetovanje za pobjednika Torcidinog performansa udaranja lutke na način na koji je udaren Mamić

U organizaciji udruge “Naš Hajduk” u nedjelju navečer na splitskoj rivi javno je predstavljen nastavak projekta otkupa dionica pod sloganom “Za sva vrimena”. Okupilo se nekoliko tisuća navijača i građana, bila je ondje i cijela prva postava Hajduka, kao i Mario Pašalić koji je potpisivao monografiju ‘Bili dres u boji’. Ipak, nije ovo kraj priče.

Kako navodi dalmatinskiportal.hr održan je ondje i ‘zanimljiv performans’ kojeg je za spomenuti izvor pojasnio tajnik KNH Torcida Split Toni Baletić:

“Organizirali smo večeras na Matejuški kulturno-umjetnički perfomans ‘Udri mučki’. Cilj je što bolje mučki udariti lutku tako da ona s ruba mula što ljepše odleti u more, a za najbolje smo osigurali nagrade. Prva nagrada je ljetovanje u Bolu na Braču i gratis pizza u pizzeriji, druga nagrada su vitamini za mozak, a treća nagrada je uredno online ispunjena porezna prijava za ovu godinu. Žiri će ocjenjivati udarače dijeleći im bodove pod imenima Mitar Mirić (6 bodova), Pas (9 bodova) i Alzheimer (10 bodova). Vodili smo se mišlju da umjetnost provocira i propitkuje stanje svijesti u državi.”

Nije na odmet spomenuti, na način jednak ovom iz performansa početkom lipnja, točnije 7.6., napadnut je Dinamov savjetnik Zdravko Mamić. Dogodilo se to u Bolu na Braču kada ga je s leđa šakom u glavu udario jedan muškarac pri čemu je Mamić pao u more.

Torcida je u objavi poziva na rivu istaknula kako je ‘svaka sličnost sa stvarnim događajem i osobama je slučajna’.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr