NEREDI

U ISTANBULU VLADA KAOTIČNO STANJE: Huligani Fenera i Olympiakosa vode pravi rat na ulicama grada

Vatreno je bilo u petak i subotu u Istanbulu, gdje se od petka do nedjelje održava Final Four Eurolige.

Prvo su nogometni huligani Fenerbahčea napali petoricu pristalica Olympiakosa iz Peristerija koji su se spasili bijegom.

Višestruko brojniji neprijatelj pratio je Grke, a onda im u jednoj ulici napravio sačekušu i izletio iza zida sa bakljama i palicama.

SAČEKUŠA U ISTANBULU: Grci jedva spasili živu glavu od turskih huligana


Napadnuti Grci nisu Gate 7?!

Na Ultras Tifo navijačkom siteu, inače relevantnom siteu za navijačka događanja u Europi, piše kako su pripadnici Gate 7, najžešćih navijača pirejskog kluba, kazali kako napadnuti Grci nisu pripadnici njihove grupe, nego simpatizeri.

Sukob po noći

Iako izgledaju kao da su navijači. Za vrijeme jučerašnjeg dana, turski su huligani tražili Gate 7. Što su htjeli, to su i dobili. Oko 60 pripadnika Gate 7 pojavilo se u Istanbulu, a na društvene mreže stavili su fotografiju koja je snimljena navodno u 19.05 kako poziraju zamaskirani s palicama.

Grci su se prošetali u grupi gradom, navijali, slikali se sa transparentima, a poslije toga, kad je pala noć, bivaju napadnuti od strane huligana Fenera koji su ih napali kod hotela u kojem su bili smješteni. Došlo je do žestokog sukoba s Grcima koji su bili istrčali iz hotela obračunati se. Policija je imala pune ruke posla.

U finalu Eurolige danas će se sastati Fenerbahče i Olympiakos. Očekuje se kako će u nedjelju sukobi kulminirati na ulicama Istanbula.

Povratak na Net.hr