SVIJET OPLAKUJE ŽRTVE

TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: U masakru ubijen član uprave Bešiktaša i zaposlenik kluba

U bombaškom napadu u Istanbulu poginuo je član uprave kluba Vefa Karakurdu te zaposlenik fan shopa Tunc Uncu, javljaju turski mediji.

Svijet je u šoku nakon još jednog masakra! U Istanbulu se u subotu dogodio dvostruku bombaški napad u kojem su eksplodirale najmanje dvije bombe. Najmanje dvadeset devet osoba je ubijeno, uglavnom policajaca, a 166 ranjeno, izjavio je u nedjelju ujutro turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu.

MASAKR KOD STADIONA: U dvostrukom bombaškom napadu ubijeno 38 osoba, turske vlasti: ‘Znamo tko je to učinio!’

Do sada je uhićeno deset osoba za koje se vjeruje da su povezani s ovim napadima, iako još niti jedna teroristička skupina za njih nije preuzela odgovornost. U Turskoj je proglašen dan žalosti. Suze i strah zavladali su i u nogometnom klubu Bešiktaš. Naime, eksplozija se dogodila dva sata nakon utakmice između Bešiktaša i Buraspora (2:1), dvije vodeće turske nogometne momčadi.

Lokalni mediji pišu kako su navijači odavno napustili stadion i kako opasnosti od pogibije velikog broja ljudi koji su prisustvovali susretu, nije bilo.  Priopćenjem se javio i Bešiktaš jer su u ovom terorističkom napadu ubijeni i član uprave kluba Vefa Karakurdu te zaposlenik fan shopa Tunç Uncu.

“U bombaškom napadu ubijeni su naši članovi kluba, Vefa Karakurdu i Tunç Uncu. Molimo se za našu poginulu braću. Molimo Alaha da ih primi na nebo i makne našu tugu i bol zbog ovog terorističkog akta i gubitka naših voljenih”, stoji u priopćenju kluba.

 

Povratak na Net.hr