Svi pričaju o novom rasističkom ispadu Milanova vlasnika. Ovdje pročitajte što je rekao o Balotelliju

Napadač Milana Mario Balotelli je dijete imigranata pristiglih iz Gane

AC Milan's Mario Balotelli (R) and Philippe Mexes walk on the pitch before a Champions Cup match against Manchester City at Heinz Field in Pittsburgh on July 27, 2014. Manchester City won 5-1.   AFP PHOTO/Nicholas KAMM
FOTO: AFP

Bivši predsjednik Talijanske vlade Silvio Berlusconi čovjek je koji uz sebe veže afere i kojem nedolično ponašanje nije strano, no upravo je fascinantno da niti sa svojih 80 godina, ako mu već razmišljanje iščašeno, ne može odvagnuti riječi ispred kamera i diktafona.

Danas je on već 30 godina na čelu nogometnog kluba Milan koji prolazi već dulje vrijeme kroz rezultatsku krizu zbog koje navlači gnjev navijača i mijenja trenere. Niti aktualni šef struke Siniša Mihajlović ne kotira najbolje u njegovim očima pa mu je Berlusconi poručio da ako ga želi uvjeriti da je pravi izbor za trenera da mu je bolje da pobijedi u svim preostalim utakmicama sezone.

I dok je to nerealno očekivati, Berlusconi ima i još jedan san. Riječ je o sastavu za kojeg bi on želio da je sastavljen isključivo od domaćih nogometaša.

‘Previše se sunčao’

Nakon te izjave, uslijedila je nova, a ta će za sobom sigurno povući masu reakcija jer u sebi sadrži elemente rasizma. Za Milan trenutačno igra i Mario Balotelli, talijanski nogometni reprezentativac tamne boje puti. Riječ je o momku rođenom prije 25 godina u Palermu. Roditelji su mu imigranti pristigli na Siciliju iz Gane koji su u nemogućnosti da o njemu vode brigu to prepustili obitelji čije prezime nogometaš nosi i danas. To je povijest, a Berlusconijeva izjava na tu temu prilično je svježa i glasi:

“San mi je da Milanovu postavu čine Talijani. U ovome trenutku imamo mnogo mladih talijanskih nogometaša, a to uključuje i Balotellija koji je, premda je previše uživao na suncu, Talijan.”

Inače, nije ovo prva takva izjava čovjeka poznatog po orgijanju i zabavama s maloljetnicama. Jednom je američkog predsjednika Baracka Obamu opisao kao “mladog, zgodnog i preplanulog”.