STRAŠNO

SRPSKI RATNI ZLOČINAC PROZVAO ĐOKOVIĆA ZBOG IZJAVA O HRVATSKOJ: ‘Njihova nacistička vlast muči Srbe…’

Inače, Vasiljković je navodno veliki obožavatelj Novaka Đokovića kojem je, kako piše Kurir, iz zatvora u Lepoglavi slao pisma

Osuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji pod nadimkom Kapetan Dragan prozvao je Novaka Đokovića jer se, prema njegovom mišljenju, predobro odnosi prema Hrvatima.

Vasiljković je gostovao u Kurirovoj emisiji u kojoj se dotaknuo brojnih tema, no posebnu je pozornost privukla njegova izjava o najboljem tenisaču svijeta.

“Ta nacistička vlast i dalje muči Srbe po zatvorima metodama iz Guantanama, a onda se pojavi neki Đoković koji kaže da je Hrvatska lijepa zemlja”, rekao je Kapetan Dragan u emisiji.

Inače, Vasiljković je navodno veliki obožavatelj Novaka Đokovića kojem je, kako piše Kurir, iz zatvora u Lepoglavi slao pisma. Vasiljković je pravomoćno osuđen na 13 i pol godina zatvora zbog ratnog zločina u Kninu i Glini tijekom Domovinskog rata.

KYRGIOSOV ODGOVOR NA ŠKAKLJIVO PITANJE IZNENADIT ĆE ĐOKOVIĆA: ‘A da svima osim Novaku dozvolimo dolazak na Australian Open?’

Mučio i ubijao Hrvate

Na suđenju je dokazano da je kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi, odnosno zapovjednik Nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojbi Alfa, postupao protivno odredbama Ženevske konvencije. Tako je tijekom lipnja i srpnja 1991. u zatvoru na kninskoj tvrđavi mučio, zlostavljao i ubijao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije.

Isto tako je i tijekom srpnja 1991. godine u Glini, u dogovoru sa zapovjednikom tenkovske jedinice JNA, izradio plan napada na tamošnju policijsku postaju te prigradsko naselje Jukinac, sela Gornji i Donji Viduševac, a potom i njihovo zauzimanje. Za vrijeme napada oštećeni su i uništeni civilni objekti, stanovništvo natjerano na bijeg, pljačkana imovina te ubijeni i ranjeni civili od kojih i jedan strani novinar. Zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen je optužbe da je naredio ubojstvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u veljači 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Povratak na Net.hr