Ne služi im na čast

SRAMOTA SLAVNOG KLUBA: Masno naplatili ulaznicu za desetomjesečnu bebu!

Da je nogomet postao veliki biznis u kojem je najvažnije gomilati novac na bilo koji način, i nije neka tajna. No, veliki klubovi u tome ponekad itekako prijeđu granicu dobrog ukusa.

Aktualni europski prvak Barcelona ima milijune navijača diljem svijeta i obilato to koristi za punjenje blagajne. No, ono što su Katalonci izveli uoči uzvratne utakmice španjolskog Superkupa protiv Athletic Bilbaa stvarno im ne služi na čast.

Drugi klubovi nemaju takvu politiku

Stanovita Roso Castellsagues požalila se u pismu dnevnom listu El Periodico na tretman koji je doživjela na spomenutoj utakmici, te opisala kako joj je omiljeni klub izbio iz džepa dodatna 54 eura. Roso je, dakle, putem Interneta kupila šest ulaznica za sebe i prijatelje, a na utakmicu je odlučila povesti i desetomjesečnog sina.

No, kada se pojavila na ulazu, zaštitari su joj objasnili da beba ne može na stadion bez ulaznice. Roso je tako morala platiti 54 eura za još jednu ulaznicu iako joj je, sasvim logično, beba cijelo vrijeme sjedila u krilu. Jedno je sjedalo tako na stadionu Camp Nou ostalo prazno iako ga je Barcelona uredno i masno naplatila.

Većina europskih velikana ima politiku da djeca do određene starosti mogu na utakmicu besplatno pod uvjetom da sjede roditeljima u krilu. No, kod Barcelone to očito ne vrijedi, čak ni kad se radi o djeci mlađoj od godinu dana.

Povratak na Net.hr