NIJE MU BILO SPASA

SPORTSKI SVIJET TUGUJE: Osvajač olimpijske medalje tragično poginuo pred očima Usaina Bolta

Osvajač srebrne medalje u skok u vis na olimpijskim igrama u Pekingu Jamajčanin s britanskom putovnicom Germaine Mason (34) poginuo je u prometnoj nesreći u Kingstonu.

Mason je poginuo prilikom pada s motocikla. Europski i svjetski mediji pišu kako je trenutku nesreće svjedočio i slavni sprinter Usain Bolt. Njih dvojica, zajedno s još jednim sprinterom Michaelom Fraterom, u koloni motocikala vraćali su se sa zabave, kada je osvajač srebra sa OI u Pekingu, izgubio kontrolu u pokušaju da izbjegne vozilo koje mu je išlo u susret i na licu mjesta podlegao ozljedama.

“Po svemu sudeći Mason je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem motocikla. Usprkos brzoj intervenciji liječnika preminuo je na putu do bolnice,” poručila je policija.

Mason je od 2003. godine nastupao za Veliku Britaniju, a na OI u Pekingu tri godine kasnije je osvojio srebro preskočivši 234 cm. Zlato je tada pripalo Rusu Andreju Silnovu koji je preskočio 236 cm.

Za Jamajku je osvojio srebro na svjetskom juniorskom prvenstvu 2000. u Čileu, te broncu na prvenstvu dvije godine kasnije u Kingstonu.

Povratak na Net.hr