STRAVA I UŽAS

ŠOKANTNA ISPOVIJEST OLIMPIJSKE POBJEDNICE: ‘Liječnik me seksualno zlostavljao sedam godina! Mislila sam da ću umrijeti’

Olimpijska pobjednica u gimnastici McKayla Maroney (21) otkrila je kako ju je bivši reprezentativni liječnik sedam godina seksualno zlostavljao, prenosi britanski tabloid Daily Mail.

Amerikanka Maroney (21) je u utorak navečer izjavila kako ju je osuđeni seksualni prijestupnik, dr. Larry Nassar, zlostavljao još od njezine 13. godine, sve dok prošle godine nije potpuno  napustila gimnastiku.

Zlostavljanja su se događala na raznim natjecanjima, uključujući i Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, gdje je osvojila zlatnu i srebrnu medalju.

Sad je istraumatizirana McKayla odlučila progovoriti o svemu i tako nadahnuti i potaknuti sve žrtve seksualnog zlostavljanja koje su često zatvorene u sebi, iz srama ne žele priznati što im se radi, što su doživjele, u kakvoj noćnoj mori žive…

Zloglasni Nassar trenutačno se nalazi u zatvoru u Michiganu nakon što je proglašen krivim zbog posjedovanja dječje pornografije u srpnju ove godine.

Još uvijek čeka suđenje za odvojeni slučaj seksualnog zlostavljanja nad više od 125 žena.

“Dr. Nassar mi je kazao kako sam zaprimala potrebnu medicinsku pomoć koju on provodi nad pacijentima više od 30 godina. I svaki put kad bi mu se ukazala prilika, on je koristio šansu da me ‘pregleda’, otvorila je dušu o zlostavljanju McKayla Maroney i dodala:

“Dogodilo se to u Londonu prije nego što smo moj tim i ja osvojili zlatnu medalju. Dogodilo se i prije nego sam osvojila srebro”, istaknula je Amerikanka koja tvrdi kako je najgore zlostavljanje doživjela na SP-u 2011. godine u Tokiju. McKayla Maroney je istaknula i kako joj je Nassar dao pilule na letu za Japan, a nije se probudila sve dok nije došla u hotelsku sobu, sama, u kojoj je Nassar ponovno izvodio ‘tretman’.

“Mislila sam kako ću te noći umrijeti”, napisala je McKayla Maroney.

Osramoćeni i očito bolesni “doktor” Nassar, koji je bio psiholog najboljim američkim gimnastičarima i gimnastičarkama od 1996. do 2015. godine, ipak je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje od desetak civilnih tužbi u Michiganu.

 

Brončana iz Sydneya Jamie Dantzscher, američka nacionalna prvakinja Jessica Howard i njezina reprezentativna kolegica Jeanette Antolin također su ispričale grozote koje su doživjele od Nassara.

“Stavio je svoje prste u mene i pomaknuo nogu u stranu”, otkrila je Dantzscher dok je Howard dodala:

This is how you vault!! #usagymnastics #vault #mckaylamaroney #olympics #pasadena

A post shared by Club Champion Pasadena (@clubchampionpasadena) on

“Mene je počeo masirati tamo dolje. I zamolio me da ne nosim nikakvo rublje. I onda je samo nastavio dirati sve više i više mojih intimnih mjesta”, kazala je Howard.

Povratak na Net.hr