SLAVNI OLIMPIJAC SKUPO PLAĆA POGREŠKU: / Sramotna izmišljotina bi ga mogla koštati svega

Image
Foto: AFP, MARTIN BUREAU
23.8.2016.
16:30
AFP, MARTIN BUREAU
VOYO logo

Šesterostruki olimpijski pobjednik i još trojica njegovih kolega iz reprezentacije su tvrdila da su opljačkana tijekom povratka iz noćnog izlaska u Olimpijsko selo. Lochte je ispričao kako su razbojnici zaustavili taksi u kojem su bili plivači, trojicu od plivača su prisilili da legnu na tlo, a njemu osobno uperili pištolj u glavu te im nakon toga uzeli sav novac koji su imali.

Američkim plivačima zabranjen odlazak iz Rija

Međutim, nekoliko dana kasnije američkim je plivačima zabranjen odlazak iz Rija jer je istražiteljima sve više postajalo jasno da nešto u njihovoj priči ne drži vodu. Lochte je, doduše, već bio u SAD-u, dok su Jack Conger i Gunnar Bentz doslovno izvučeni iz zrakoplova i odvedeni na ispitivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provalili u WC, a potom se sukobili s vlasnikom benzinske

Nadzorne kamere su, naime, snimile plivače kako provaljuju u WC na benzinskoj crpki, a potom se sukobljavaju s vlasnikom koji je tražio da nadoknade štetu. Druge nadzorne kamere su, pak, uhvatile plivače kako se nasmijani vraćaju u Olimpijsko selo nakon ‘strašne pljačke’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga, brazilska policija ustvrdila je kako je cijela priča o pljački izmišljena, a Lochteova verzija priče posramila je grad domaćin, razljutila lokalne dužnosnike, a njene pojedinosti su se danima razvlačile po medijima u SAD-u i Južnoj Americi. Nakon toga, u ponedjeljak je Amerikanac ostao bez jednog od glavnih sponzora i velikog novčanog iznosa koji je dobivao na godišnjoj razini, poznatog Speeda.

Ralph Lauren, Syneron Candela i Airweave otkazali suradnju

No, to nije jedini problem za Lochtea. Naime, nakon Speeda Lochteu su otkazali suradnju još tri velika sponzora. Luksuzna modna marka Ralph Lauren također je objavila da neće obnoviti ugovor s plivačem, a isto je napravio i proizvođač frizerskih proizvoda Syneron Candela koji je također prekinuo suradnju s Lochteom, samo četiri mjeseca nakon što ga je imenovao globalnim ambasadorom za jedan od svojih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanski proizvođač madraca Airweave, koji je prošli tjedan objavio da će ostati uz Lochtea, u ponedjeljak je također odlučio ne obnavljati ugovor o sponzorstvu koji je sklopljen baš za Igre u Rio de Janeiru. Tako su najveći sponzori Lochteu okrenuli leđa, a Amerikanac bi mogao ostati i bez ostalih sponzora, što bi za njega bio nenadoknadiv financijski krah. I ovako već je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo