TOTALNI KAOS

SKANDAL: Sarajlije dočekane pjesmom uz koju su četnici radili zločine po Hrvatskoj i BiH, bacili im i igrača s nosila

Skandal u Bosni i Hercegovini.

Nogometaši Borca i Sarajeva u nedjelju su u Banja Luci odigrali derbi kola Premijer lige, a utakmica je završila miroljubivo s 1-1. Ipak, utakmicu su obilježile incidentne scene uoči početka i tijekom utakmice.

TORCIDINA JASNA PORUKA POLICIJI: Evo što Hajdukovi navijači misle o napadu na Mamića i ubojstvu Blaževića

Pred sam početak utakmice, kad su se igrači zagrijavali, s razglasa stadiona u Banja Luci pušten je ”Marš na Drinu”, javlja portal Sportsport.ba.


Ultranacionalističke konotacije

Inače, za one koji možda ne znaju “Marš na Drinu” napisana je za vrijeme Prvog svjetskog rata, ali se koristila i kasnije tijekom agresije na BiH gdje su počinjeni stravični pokolji.

Naravno, uz zvuke “Marš na Drinu” srbočetnici haračili su i činili zločine i u Hrvatskoj, a upravo s tenkova agresorskih snaga odzvanjala su taktovi “Marš na Drinu” prilikom ulaska u Vukovar.

Stoga, bez obzira na to što ovaj marš u svom sadržaju veliča srpsku vojničku hrabrost u Prvom svjetskom ratu i za Srbe predstavlja možda sasvim normalnu pjesmu, zbog činjenice da je bio jedan od simbola velikosrpske politike ”Marš na Drinu” u međuvremenu je poprimio ultranacionalističke konotacije. Stoga, ovaj je slučaj odjeknuo u BiH medijima.

Bekić bačen s nosila na travu

No, nije se na tome zadržalo. Nakon što je igrač Sarajeva Almir Bekić nakon jednog starta završio na travi, dječaci s nosilima došli su do njega kako bi ga iznijeli s terena. Međutim, oni su igrača Sarajeva doslovce bacili na zemlju, nakon čega je na terenu nastao pravi kaos.


Imaš komentar?

Povratak na Net.hr