PITANJA JE MNOGO

‘SITUACIJA JE JAKO TEŠKA’: Sabine Kehm progovorila o Michaelu Schumacheru i rastužila čitav sportski svijet

Sabine Kehm, glasnogovornica teško ozlijeđenog bivšeg vozača Formule 1, sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, osvrnula se na zdravstveno stanje ovog velikog sportskog idola.

Obitelj Schumacher i glasnogovornica Kehm već dvije i pol godine, koliko je prošlo od nesreće u kojoj je teške ozljede glave zadobio Michael Schumacher u poznatom francuskom skijalištu Meribel, informacije o zdravstvenom stanju bivšeg vozača Formule 1 i dalje daju na kapaljku.

Tako da svaki njen izlazak u javnost znači, uz nove odgovore na pitanja o zdravstvenom stanju vozačkog asa koji se i dalje oporavlja od ozljede glave, i veliki interes javnosti i medija. Pitanja je uistinu mnogo, a odgovori rijetki i u pravilu lišeni konkretnih informacija.

Na oporavak se troše veliki novci

No, svi se nadaju da će dugotrajni oporavak imati sretan kraj. Međutim, za sad oporavak teče jako sporo. U stvari, to je jedino što se zna. Konkretno! Nitko točno ne zna koliko je loše ili bolje Schumacher. Ono što se zna je i da njegova obitelj na njegov oporavak troši velike novce i sve čini kako bi se ovaj veliki sportaš oporavio.

Michael Schumacher
Michael Schumacher i Sabine KehmFoto: GREG WOOD/AFP

“Svi dobro znate da ne mogu komentirati zdravstveno stanje Michaela Schumachera. Jednostavno morate prihvatiti da njegova obitelj nastoji zaštitit privatnost Michaela. To je jedini razlog”, objasnila je Sabine Kehm, prenosi njezine riječi njemački sportal.de. 

‘Michael neće nestati’

Kehm je nastavila:

“Naravno, Michael neće nestati, ali trenutna situacija je jako teška i zbog toga mora imati privatnost. I razumijevanje sviju za samu situaciju”, objasnila je Kehm i tako ponovno rastužila čitav sportski svijet koji pomno prati razvoj situacije oko Schumachera.

Vrijedi spomenuti i kako je Schumacher nakon nesreće koja se dogodila 29. prosinca 2013. godine proveo šest mjeseci u induciranoj komi nakon čega je prebačen u svoj švicarski dom na Ženevskom jezeru, u kojem zdravstvenu brigu o njemu vodi 15 ljudi.

Unatoč dugotrajnom procesu u kojem je na poboljšanje njegova zdravlja potrošeno oko sto milijuna kuna, ali konkretnih potvrđenih pomaka nabolje nažalost nema. Svi se samo i dalje možemo nadati da će se Schumacher oporaviti i još jednom izaći kao pobjednik. U najtežoj utrci njegovog života…

Povratak na Net.hr